Wednesday, August 25, 2010

BLACKBERRY CAKE / SVIESTINIS GERVUOGIŲ KEKSAS

Blackberry Cake

Photobucket

You will need:
• 200g. butter
• 250g. sugar
• 1 teaspoon of vanilla sugar
• 4 eggs
• 1 grated orange rind
• 1 teaspoon of baking powder
• 3ml(195g.) flour
• 50g. White chocolate
• 100ml rice flakes
• 400ml blackberry
Beat room temperature butter and sugar. Mix eggs and then put grated orange rind. Mix flour and baking powder and then add everything to butter mixture. Pour in chopped white chocolate. Throw rise flakes, put dough into baking form lined with parchment paper (pastry layer shouldn’t be very thick). Add the blackberries, slide them into the dough.
Bake cake in 180˚C oven for 55 minutes.
Without baking time it takes 40 minutes to make a cake.
Baked cake weight about 1110g.
The price is about 11Lt(only for products).
Complexity 2/5(almost no chances to fail)


Sviestinis Gervuogių Keksas

200g. sviesto
• 250g. cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• 4 kiaušiniai
• tarkuota 1 apelsino žievelė
• a.š. kepimo miltelių
• 300ml(195g.) miltų
• 50g. baltojo šokolado
• 100ml ryžių dribsnių
• 400ml gervuogių
Kambario temperatūros sviesta išplakti su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir tarkuota apelsino žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į sviesto mišinį. Įberti kapoto baltojo šokolado. Įmesti ryžių dribsnių, tešla sukrėsti į kepimo forma išklota kepimo popieriumi(kepinio sluoksnis neturėtų būti labai storas). Suberkite gervuoges ir įstumkite jas į tešlą.
Pyragą kepti iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.
Be kepimo laiko pyragą pagaminti užtrunka apie 40minučių.
Pyrago svoris iškepus apie 1110g.
O jo kaina apie 11Lt(tik už produktus)
Sudėtingumas 2/5(beveik negali nepasisekt).

Photobucket

perdaryta pagal Panelės,,Skanios žvaigždžių nuodemės''

1 comment: