Šokoladas,būtent tas ko reikia šaltais žiemos vakarais. Jis
šildo ne ką prasčiau už arbatą, gal net geriau. Bet kartais(žinau nuskambės
kvailai) paprastąja forma jį valgyti nusibosta. Tokiem atvejam aš radau išeitį.
Naminė Nutella:
Nepaprastai gardi, ją valgiau tepdama ant duonos, tarpučio,
sausainio, maišydama į natūralų jogurtą ir net varškę skanumėlis!
Reikės:
·
200 g lazdyno riešutų
·
270 g juodojo šokolado
·
1 skardinės kondensuoto saldinto pieno
·
Apie ½ skardinės tirštinto pieno
·
druskos
Riešutus pakepinam, nulupame odelę. Virtuviniu kombainu mase
sukame tol, kol ji primins riešutų sviestą. Šokoladą tirpdiname mikrobanginėje,
30s intervalais vis pamaišydami. Į ištirpusį šokoladą supilame kondensuotą
pieną, įbarstome truputi druskos. Išmaišome, tada sudedame riešutus. Vėl viską
gerai išmaišome. Dabar masė turėtu būti labai tiršta, todėl mes ją skiesime
tirštintu pienu, tol kol jos konsistencija mum patiks. Pagaminta mase laikome
šaldytuve ir nepamirštame valgyt!
Šaltinis: ,,PrettyKitensKitchen"
No comments:
Post a Comment