Wednesday, January 02, 2013

Naminė Nutella


DSC_0135

Šokoladas,būtent tas ko reikia šaltais žiemos vakarais. Jis šildo ne ką prasčiau už arbatą, gal net geriau. Bet kartais(žinau nuskambės kvailai) paprastąja forma jį valgyti nusibosta. Tokiem atvejam aš radau išeitį.

Naminė Nutella:

Nepaprastai gardi, ją valgiau tepdama ant duonos, tarpučio, sausainio, maišydama į natūralų jogurtą ir net varškę skanumėlis!

Reikės:

·         200 g lazdyno riešutų
·         270 g juodojo šokolado
·         1 skardinės kondensuoto saldinto pieno
·         Apie ½ skardinės tirštinto pieno
·         druskos

Riešutus pakepinam, nulupame odelę. Virtuviniu kombainu mase sukame tol, kol ji primins riešutų sviestą. Šokoladą tirpdiname mikrobanginėje, 30s intervalais vis pamaišydami. Į ištirpusį šokoladą supilame kondensuotą pieną, įbarstome truputi druskos. Išmaišome, tada sudedame riešutus. Vėl viską gerai išmaišome. Dabar masė turėtu būti labai tiršta, todėl mes ją skiesime tirštintu pienu, tol kol jos konsistencija mum patiks. Pagaminta mase laikome šaldytuve ir nepamirštame valgyt!

Šaltinis: ,,PrettyKitensKitchen"

No comments:

Post a Comment