Kai buvau mažesnė niekada nemėgdavau varškės, man ji
atrodydavo neskani, netgi šlykšti, bet net tada neatsisakydavau varškėčių. Be abejo
dabar varške valgau ir netgi galiu ją valgyti vieną be jokių priedų.
Kepti Varškėčiai:
Klasikinis receptukas: ne pridėsi, nei atimsi.
Reikės:
·
400 g varškės
·
2 kiaušinių
·
1 stiklinės miltų
·
1 v.š. cukraus
·
druskos
Į gerai ištrintą varškę įmušame kiaušinius, suberiame
miltus, cukrų, druską ir masę išsukame šaukštu. Ant miltais pabarstyto
paviršiaus dedame po šaukštą varškės masės ir formuojame apvalius paplotėlius.
Juos kepame keptuvėje ant sviesto arba aliejaus. Valgome su grietine ir/ar
uogiene.
Kolkas tobuliausius esu valgiusi mokykliniais laikais. Gal del to, kd ten virejeles juos kepdavo 20 metu :D Bandziau, bt maniskiai iseina per kieti ir perdg miltingi, pas mama panasiai :D
ReplyDelete