Thursday, November 08, 2012

Austriškas Omletas


DSC_0047

Kai tik turiu laiko stengiuosi pavalgyti sočius ir be abejo skanius pusryčius, dažniausia mėgaujuosi vafliais arba blyneliais.

Austriškas Omletas:

Pamačiau ir iškart užsimaniau, buvo tikrai skanu ir prie jo labai labai derėjo kriaušęs.

Reikės(4porcijom):

·           5 kiaušinių
·           Puodelio pieno
·           ½ a.š. vanilinio cukraus
·           ½ a.š. druskos
·           5 v.š. cukraus
·           ½ puodelio miltų
·           ¼ puodelio razinų
·           2 v.š. sviesto
·           cukraus pudros
·           vaisių

Inde sumaišome kiaušinius, pieną, vanilinį cukrų, druską ir cukrų. Nuolatos maišydami supilame miltus. Įdedame razinas.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Supilame kiaušinių mišinį. Kepame apie penkias minutes, tol kol apačia pasidaro švelniai geltona, tada apverčiame ir kepame dar pora minučių. Po to omletą padaliname mažais gabaliukais.
Patiekiame apibarstę cukraus pudra, su vaisiais.

1 comment: