Nors ir pamėgau žaliuosius kokteilius mėsos niekada
nepamiršiu...
Aitriųjų Paprikų Šiupinys:
Jis daromas su kiauliena, bet paragavęs tėtė sakė, kad
jautiena išėjo labai skaniai.
Reikės:
·
500 g kiaulienos kumpio ar mentės
·
2 v.š. sojų
·
2 a.š. kmynų
·
1 a.š. paprikų miltelių
· čili pipiro
·
Poro
·
2 česnako skiltelių
·
300 ml mėsos sultinio
·
50 ml aitriųjų paprikų padažo
·
2 v.š. kvietinių miltų
·
50 ml vandens
Mėsa supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su prieskoniais ir
sojomis. Aitriąją papriką supjaustyti. Nuplauti, šiaudeliais supjaustyti porus.
Nulupti, supjaustyti česnakus.
Puode išvirti sultinį, į jį išlėto sudėti mėsa, kad sultinys
nenustotų virti, po to sudėti čili pipirą, porus, česnaką, supilti padažą.
Uždengti puodą virti 15 minučių. Miltus sumaišyti su vandeniu , supilti į
puodą. Virti dar 5 minutes.
Patiekti su ryžiais ar makaronais.
Šaltinis: ,,DidžiojiVyrtuvėsKnyga"
No comments:
Post a Comment