Sunday, November 04, 2012

Aitriųjų Paprikų Šiupinys


DSC_0079

Nors ir pamėgau žaliuosius kokteilius mėsos niekada nepamiršiu...

Aitriųjų Paprikų Šiupinys:

Jis daromas su kiauliena, bet paragavęs tėtė sakė, kad jautiena išėjo labai skaniai.

Reikės:
·           500 g kiaulienos kumpio ar mentės
·           2 v.š. sojų
·           2 a.š. kmynų
·           1 a.š. paprikų miltelių
·           čili pipiro
·           Poro
·           2 česnako skiltelių
·           300 ml mėsos sultinio
·           50 ml aitriųjų paprikų padažo
·           2 v.š. kvietinių miltų
·           50 ml vandens

Mėsa supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su prieskoniais ir sojomis. Aitriąją papriką supjaustyti. Nuplauti, šiaudeliais supjaustyti porus. Nulupti, supjaustyti česnakus.
Puode išvirti sultinį, į jį išlėto sudėti mėsa, kad sultinys nenustotų virti, po to sudėti čili pipirą, porus, česnaką, supilti padažą. Uždengti puodą virti 15 minučių. Miltus sumaišyti su vandeniu , supilti į puodą. Virti dar 5 minutes.
Patiekti su ryžiais ar makaronais.
Šaltinis: ,,DidžiojiVyrtuvėsKnyga"


No comments:

Post a Comment