Moliūgas tai tikras rudens šauklys, jei jie prinoko darže ar
atsirado parduotuvių lentynose, viskas aišku atėjo ruduo. O rudes proga aš
tikrai turiu kuo pasigirti, šiais metai moliūgų pirkti man nereikės, sode jų
užaugo net trys, visi jie tokie dideli, kad net neįsivaizduoju ką su jais
veikt, panaudojus tik 3 kilogramus, man jie pradėjo po truputi atsibost, o dar
tikrai turiu 27 kg šių gražuolių.
Kreminė Moliūgų Sriuba:
Praeitais metais iš pirktinio moliūgo gaminau aštriąjąsriuba, dabar nusprendžiau išmėginti kažką naujo, tikrai nenusivyliau.
Reikės:
·
700 g moliūgo, pjaustyto kubeliais
· svogūno, pjaustyto kubeliais
·
200 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio,
pjaustyto kubeliais
·
2 trintų česnako skiltelių
·
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
·
1 v.š. žolelių mišinio(bazilikas, raudonėlis ir
t.t.)
·
1 ½ l vandens
·
250 g tofu
· druskos, pipirų
Svogūną, česnaką ir kumpi pakepinti, sudėti moliūgą,
prieskonius užpilti vandeniu, virti kol moliūgas nesuminkštės. Nukelti nuo
ugnies, įdėti kubeliais pjaustytą tofu, sutrinti trintuve.
Šaltinis:,,SlapDashCook"
pernai, kai jų priaugo pas mus į valias, pradėjom moliūgus spaust į sultis (maišėm su obuoliais, apelsinais, morkom, greipfruktais, spanguolėm ar kokiom kitom uogom iš šaldiklio atsargų), tikrai skanu :) ir gerokai pamažinom moliūgų atsargas, nes namie nieks nevalgydavo jų: nei į sriubas, nei į troškinius, nei dar kur jie netikdavo. visur iškrapštydavo..
ReplyDeleteo šiemet pas mus vos keli užaugo, tai net gaila :/
jo sultis visai neblogas sprendimas, sveika ir skanu, tik va sulčiaspaudės kol kas neturim, tai nėra kaip išspaust :(
ReplyDelete