Nuo mažens žaviuosi kinų virtuve, taigi nutariau pabandyti
ir pati.
Vištiena su Baklažanais ir Čili Pipirais:
Tikrai aštru bet kartu ir labai labai skanu
Reikės:
·
Baklažano
·
Druskos
·
2 trintų česnako skiltelių
·
4 svogūno laiškų
·
Čili pipiro
·
350 g vištienos krūtinėlės be odelės
·
90 ml vištienos sultinio
·
45 ml pomidorų tyrės
·
Cukraus
Baklažanus nuplauti, padalinti į keturias dalis, o tada supjaustyti
1cm storio gabalėliais, juos sudėti į dubenį, gausiai apibarstyti druska, gerai
išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, po to nuplauti bei nusausinti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti česnakus, kepinti kol
suminkštės. Sudėti baklažanus kepti 3-4 minutes. Tada sudėti pjaustytus svogūno
laiškus, bei smulkiai pjaustytus čili pipirus ir kepti dar 1 minutę. Atidėti.
Keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, sudėkite plonomis
juostelėmis pjaustyta vištieną ir kepkite tol, kol mėsa iškeps. Sudėkite
baklažanų mišinį ir kepkite dar 2 minutes.
Stiklinėje sumaišykite sultini, pomidorų tyrę ir cukrų.
Supilkite ant vištienos, kaitinkite kol padažas sutirštės.
Patiekite su virtais ryžiais ar makaronais.
No comments:
Post a Comment