Sunday, September 30, 2012

Vištiena su Baklažanais ir Čili Pipirais


DSC_0036

Nuo mažens žaviuosi kinų virtuve, taigi nutariau pabandyti ir pati.

Vištiena su Baklažanais ir Čili Pipirais:

Tikrai aštru bet kartu ir labai labai skanu

Reikės:

·         Baklažano
·         Druskos
·         2 trintų česnako skiltelių
·         4 svogūno laiškų
·         Čili pipiro
·         350 g vištienos krūtinėlės be odelės
·         90 ml vištienos sultinio
·         45 ml pomidorų tyrės
·         Cukraus

Baklažanus nuplauti, padalinti į keturias dalis, o tada supjaustyti 1cm storio gabalėliais, juos sudėti į dubenį, gausiai apibarstyti druska, gerai išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, po to nuplauti bei nusausinti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti česnakus, kepinti kol suminkštės. Sudėti baklažanus kepti 3-4 minutes. Tada sudėti pjaustytus svogūno laiškus, bei smulkiai pjaustytus čili pipirus ir kepti dar 1 minutę. Atidėti.
Keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, sudėkite plonomis juostelėmis pjaustyta vištieną ir kepkite tol, kol mėsa iškeps. Sudėkite baklažanų mišinį ir kepkite dar 2 minutes.
Stiklinėje sumaišykite sultini, pomidorų tyrę ir cukrų. Supilkite ant vištienos, kaitinkite kol padažas sutirštės.
Patiekite su virtais ryžiais ar makaronais.

No comments:

Post a Comment