Neseniai prisiminiau savo buvusios mokyklos bandeles. Pasaka.
Puri mielinė tešla, viduje grietinėlės kremas, o viską vainikuoja cukraus
pudra.
Švediškos Bandelės su Grietinėle:
Jei neklystu dar vadinamos Semla. Tešla kiek kietesnė nei
mano išsvajotųjų bandelių, bet rezultatas nenuvylė, tik viena bėda reikia
suvalgyti labai greitai max per 2 dienas.
Reikės:
·
430-500 g miltų
·
1 puodelio pieno
·
75 g sviesto
·
9 g sausų mielių
·
4 v.š. cukraus
·
druskos
·
kiaušinio
·
kiaušinio + truputis pieno
·
250 g grietinėlės
·
cukraus pudros
·
puse pakelio grietinėlės standiklio
Į
dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto
pieno, palikti kelioms minutėms.
Likusį pieną pašildyti su sviestu, kol šis ištirps, supilti į dubenį su miltais. Suberti cukrų, druską, ,įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelipni tai užtruks 10-15 minučių. Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 dalių, suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
Iškepusias bandeles atvėsinti, išpjauti jų viduriuką (jį pasilikti).
Atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Gautą masę sudėti į bandelių vidų. Galima apibarstyti cukraus pudra arba/ir cinamonu.
Likusį pieną pašildyti su sviestu, kol šis ištirps, supilti į dubenį su miltais. Suberti cukrų, druską, ,įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelipni tai užtruks 10-15 minučių. Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 dalių, suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
Iškepusias bandeles atvėsinti, išpjauti jų viduriuką (jį pasilikti).
Atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Gautą masę sudėti į bandelių vidų. Galima apibarstyti cukraus pudra arba/ir cinamonu.
Šaltinis: ,,LaisvalaikisVirtuvėje"
No comments:
Post a Comment