Mamukas apsilankė Vokietijoje ir iš tena man pargabeno
nuostabų daiktą, marcipanine tešlą, kuri dedasi ant tortų. Be abejo puse metų
tas gaminys tiesiog pragulėjo spintoje, bet vieną dieną nusprendžiau: užtenka
laukt, kol suges reikia kažką daryt.
Ilgai ieškojau tinkamo recepto, bet netyčiomis užtikau šį.
Kaip man pasisekė.
Princesės Tortas:
Tortas nepaprastai gardus: švelnaus skonio, kuris neužgožia
marcipano, pasakiškos išvaizdos. Išlieka šviežias 2-3 dienas.
Receptą rašysiu dalimis, kad būtų lengviau suprasti gaminimo
procesą(kuris išties nėra sunkus). Pirma pasidarysime kremą, tada išsikepsime
biskvitą, o vėliau viską apipavidalinsime.
Vaniliniam kremui reikės:
·
2 v.š. krakmolo
·
2 v.š. cukraus
·
180 ml pieno
·
180 ml 35% grietinėlės
·
3 kiaušinio trynių
·
a.š. vanilinio cukraus
Pieną sumaišome su grietinėle.Kitame inde išplakame kiaušinių
trynius, cukrų ir krakmolą. Įmaišome ½ puodelio pieno ir grietinėlės mišinio.
Likusia grietinėlę supilame į keptuvę,
užviriname. Tada virintą grietinėlę supilame į kiaušinių masę, išmaišome. Gautą
mišinį gražiname į keptuvę ir nuolat maišant kaitiname kol sutirštės, tai
užtruks apie 5 minutes. Tada įmaišome vanilinį cukrų ir leidžiame atvėsti.
Biskvitui reikės:
·
4 kiaušinių
·
Cukraus
·
Miltų
·
a.š. kepimo miltelių
Viena prie kitos sustatome tris vienodas stiklines. Į vieną
iš jų įmušame kiaušinius, kitą iki to pat lygio pripildome miltais, o kitą
cukrumi. Tada kiaušinius išplakame su cukrumi į juos suberiame persijotus
miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į aliejumi
pateptą kepimo formą. Kepame 35 minutes 180˚C orkaitėje. Kai iškeps ištraukti
iš orkaitės, leisti 10 minučių pastovėti formoje, tada iš jos ištraukti, atvėsinti
ir perpjauti į 3 dalis.
Torto apipavidalinimas:
·
vanilinio kremo
·
biskvito
·
2 ½ puodelio 35% grietinėlės
·
pakelio grietinėlės standiklio
·
pasirinktos uogienės(aš naudojau juodųjų
serbentų)
·
marcipaninio viršaus
Grietinėle išplakame iki standumo, dėl viso pikto supilame pakeli grietinėlės standiklio ir dar truputi paplakame. 1/3 grietinėlės atsidedame, likusią supilame į vanilinį kremą ir gerai išmaišome.
Vieną biskvito dalį dedame ant padėklo, užtepame uogiene ir ½
vanilinio kremo ir grietinėlės mišinio. Dedame antrą biskvito dalį, užtepame
likusiu vaniliniu kremu. Dedame trečią biskvito dalį ir visą tortą aptepame
grietinėle. Šaldome šaldytuve valandą. Tada uždedame marcipaną.
Skanaus!
Šaltinis: ,,Tartalette"
skamba TOBULAI! bandysiu artimiausia proga, ačiū :)
ReplyDeletemanau, kad tikrai nenusivilsite :)
ReplyDelete