Nemoku apsakyti, kaip aš mėgstu blynus, jie tikrai yra vieni
iš mėgstamiausių mano patiekalų ir beveik nesvarbu kokie jie: prancūziški
crepes su sirupu, lietiniai su varške, amerikietiški, o gal net bulviniai
lietuviški(taip jie čia ne į tema)
Jogurtiniai Blyneliai:
Šiti tikrai mano mėgstamiausi, net pačiai gėda prisipažinti,
kad kai juos iškepiau iškart visus ir suvalgiau, net nepalikau kitiem paragaut,
o vakare jau kepiau naujus. Skaniausia šiuose blynuose tas, kad jie nepaprastai
lengvi ir purūs. Niam.
Reikės:
·
250 g natūralaus jogurto
·
150 ml miltų
·
2 kiaušiniai
·
2 v.š. cukraus
·
½ a.š. vanilinio cukraus
·
Druskos
·
3 v.š. aliejaus
· 1/2 a.š. sodos
· 1/2 a.š. sodos
Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Kitame inde išplakti
jogurtą su kiaušiniais. Palaipsniui maišant supilti miltų mišinį. Gerai
išmaišius palikti 15 minučių, kad pastovėtų. Įpilti aliejų vėl išmaišyti. Dėti
po du šaukštus į keptuve, kepti, kol pasirodys burbuliukai, apversti ir kepti
dar minute. Skanaus!
Matytas receptas ;) Ir man šitie blynai patys mėgstamiausi.
ReplyDeleteP.S. Pamiršai parašyti kiek sodos reikia :)
klaida ištaisyta :)
ReplyDelete