Sunday, June 26, 2011

Sviestiniai Sausainiai

DSC_0149
Dalykai be kurių neįsivaizduoju savo gyvenimo:
·         Draugai – tikrai be jų neturėčiau ką veikti ir nebūčiau tokia kokia esu dabar.
·         Mano šuo – prieš 3 metus gyvenau be jo, dabar deja man nesuvokiama kaip galima gyventi, be mielučio padarėlio kuris tave pasitinka grįžtančia, prisiglaudžia prie tavęs kai tau būna liūdna.
·         Nikon D5000 – šakės ankščiau nesupratau kuo paprastas fotoaparatas skiriasi nuo veidrodinio dabar tai žinau ir su paprastučiais fotografuoti ir būti fotografuojama nebegaliu.
·         Muzika.
·         Maistas – dievinu valgyti, dievinu gaminti, tai nuostabu.
·         Parduotuvės – tai tikrai skamba banaliai, bet aš tikrai mėgstu pirkti tiek maistą tiek drabužius ar kitas smulkmenėles. Ir ne tik gyvai bet ir internetu.
Sviestiniai sausainiai:
DSC_0100
Labai sviestiniai sausainukai. Malonaus skonio. Greit negenda. Galima mėgautis ilgai, deja man tai neišėjo suvalgiau per kelis prisėdimus(valgiau ne viena)
·         1 puodelio sviesto
·         1 puodelio cukraus
·         žiupsnelio druskos
·         1 kiaušinio
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         1 a.š. cinamono
·         0,25 a.š. muskato
·         1 a.š. citrinos žievelės
·         2 puodelių miltų
Viską sumaišome mikseriu. Maišome vidutiniu greičiu, kol gerai susimaišys. Iš tešlos padarome ‚dešrą‘ ją įdedame į plėvelę, įdedame i šaldytuvą ir šaldome apie 1 valandą.
DSC_0079DSC_0084
DSC_0138DSC_0144
Tešlą ištraukiame ir supjaustome griežinėliais. Busimus sausainiukus sudedame ant skardos klotos kepimo popieriumi. Kepame 180˚ apie 12 minučių. Tada skardą ištraukiame. Sausainiukus atšaldome. Nu o tada jau valgome :)
DSC_0176
p.s. pagal viską jum turėtu prireikti 2 kepimo skardų.
Šaltinis: ,,deliciousworldflux

Thursday, June 16, 2011

Bananiniai Grietinėlės Ledai

Man labai patinka naujas m-1 šūkis ,,pametę galvas dėl vasaros“, manau aš jungiuosi prie jų. Juk vasara tai pats pačiaušiąs metų laikas ir tikrai ne todėl, kad tada mano gimtadienis, o todėl, kad tada šviečia saulė, yra šilta. M... norėčiau gyvent ten kur vasara ištisus metus ir nėra jokios žiemos.
Truputis dainų jūsų ausytėms ir tada prie reikalo





Paklausėt? Taigi o dabar pagalvokit kokia vasara be ledų?
Jokios ar ne?
Bananiniai Grietinėlės Ledai:
Taigi jei aš jau užsivedu ant kokio produkto tai su vienu receptu tikrai neapsieisiu. Šiam kartui ledai su bananais, tikrai puikus ir laibai sotus receptas, ledų užteks ilgam.
DSC_0011

Reikės:
·         4kiaušinių
·         2 stiklinių riebios grietinėlės
·         1 stiklinės pieno
·         1 stiklinės cukraus
·         2 trintų bananų
·         0,5 stiklinės razinų
Paimame kiaušinius. Trynius atskiriame nuo baltymo. Viename inde išplakame baltymus su puse stiklinės cukraus(kol suputos). Kitame trynius su likusia cukraus dalimi(iki baltumo). Trynius sumaišome su baltymais. Į masę supilame plaktą grietinėle ir plaktą pieną, trintus bananus. Viską gerai sumaišome. Sudedame mirkytas razinas. Sumaišome.
Tada indą perkeliame ant silpnos ugnies ir kaitindami maišome, kol truputi sutirštės(tik jokiu būdu neužviriname). Atšaldome.

Monday, June 13, 2011

Šlapias Bananinis Pyragas

Maksimoje akcija bananams(bent jau buvo) taigi dabar aš jų bandau atsivalgyti(juokauju) darau pino ir banano kokteilius, bananinius jogurtus, bananinius ledus... ir man jie pradeda atsibosti...
Šlapias Bananinis Pyragas:
Taigi man užėjusi bananų manija :) ta proga nutariau išsikepti ir bananinį keksiuką. Daug laiko idealaus kepinio paieškoms neturėjau, norėjau čia ir dabar. Taigi griebiau pirmą pasitaikiusi receptuką ir davai kept:D.
Pyragas kepė lėtai užtrukau žymiai ilgiau negu nurodyta recepte, nes labai bijojau iš orkaitės ištraukti pliurze su pakietėjusiais kraštais. Taigi pyragą ištraukiau jau iškepusi, nuo pagrindo gramdyt nereikėjo, dėl to, kad skardą buvau ištepus aliejumi galima sakyt pats iškrito, tik va iš skonio buvo nekoks, net susinervinau, galvojau, mest, nemest. Laimei neišmečiau. Paragavau kita dieną ir jis buvo tobulas, kaip vienas didelis šokoladinis bananas :D. tad siūlau išbandyt.
DSC_0003
Reikės:
·         400 g. cukraus
·         245 g. miltų
·         75 g. kakavos
·         3 a.š. kepimo miltelių
·         0,5 a.š druskos
·         2 kiaušinių
·         1 puodelio trintų bananų
·         1 puodelio šilto vandens
·         0,5 puodelio šilto pieno
·         0,5 aliejaus
·         1,5 a.š. vanilinio cukraus
Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, trintus bananus, vandenį, pieną, aliejų, vanilinį cukrų. Šią mase sudedame į indelį su sausais produktais. Viską gerai sumaišome. Tešla turėtų gautis ganėtinai skystoka.
Gautą tešlą supilame į kepimo formą išteptą aliejumi. Kepame 180˚ orkaitėje apie 1 valandą arba kol iškeps. Atvėsiname. Na ir ragaujame :).
Šaltinis: „joyofbaking