Neseniai buvo tėtės gimtadienis, o kadangi jis labai mėgsta šokoladą,
pagalvojau, kodėl neiškepus tikrai šokoladinio torto:)
Šokoladinė Nuodėmė:
Gal labiau šokoladinio torto nesu valgius, juk biskvitas
šokoladinis, putėsiai šokoladiniai, o lyg to būtų per mažai ant viršaus pilamas
šokoladinis glaistas, niam niam... nei pridėsi nei atimsi:) Verta paminėti, kad
tortas yra labai sotus ir tikrai nebrangus už produktus sumokėjau apie 25Lt, o
torto svoris virš 2kg, žymiai pigiau negu pirkti iš parduotuvės. O ir kokybės
nepalyginsi. Tikrai verta pabandyt!!!
Ši karta kad būtų paprasčiau visu produktu nevelsiu į vieną
makalyne, o išskirsiu.
Biskvitam reikės:
·
2 ¾ puodelių cukraus
·
¾ a.š druskos
·
¾ puodelio kakavos
·
1 a.š. sodos
·
puodelio verdančio vandens
·
puodelio aliejaus
·
2 a.š. vanilinio cukraus
·
1 ¾ puodelių miltų
·
4 kiaušinio trinių
·
2 kiaušinių
·
¼ puodelio pasukų
Keptuvėje maišome cukrų, kakavą, druską, sodą. Po truputi
pilame verdantį vandenį ir maišome. Mase užviriname, nukeliame nuo ugnies ir
leidžiame ramiai pastovėti 10 minučių.
Dideliame dubenyje sumaišome aliejų ir vanilinį cukrų. Į
gautą masę pilame atvėsusį kakavos ir druskos mišinį. Maišome bent 20
sekundžių. Sudedame miltus, gerai sumaišome. Tada įplakame kiaušinių trynius,
kiaušinius, pasukas. Tešla bus skysta ir lipni. Ją kepsime per du kartus. Taigi
į kepimo popieriumi išklota ir aliejumi išteptą torto formą pilame puse tešlos.
Kepame 25-30 minučių 180˚C orkaitėje. Tą patį kartojame ir su likusia tešla.
Atšaldome biskvitus.
Šokoladiniam putėsiam reikės:
·
5 kiaušinio trinių
·
½ puodelio cukraus
·
1/3 puodelio vandens
·
220g juodo šokolado
·
1 puodelio riebios grietinėlės
·
1 a.š. romo esencijos
Puode suplakame kiaušinių trynius ir cukrų, mase kaitiname
maišydami iki ji pasidarys tasi, supilame vandenį ir romo esenciją, maišydami
kaitiname iki masė pasidarys šilta. Nuimame nuo ugnies ir sudedame kapotą
šokoladą, gerai sumaišome iki mase pasidarys vientisa, o šokoladas visiškai
ištirps.
Kitame inde gerai išplakame grietinėlę. Tada ją įmaišome į
šokolado mišinį, masė turi tapti vientisa. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome
bent 4 valandas.
Šokolado glaistui reikės:
·
175g. šokolado
·
1/3 puodelio riebios grietinėlės
·
1 v.š. sviesto
Į virš vandens garų pastatyta puodą sudedame šokoladą, grietinėle,
sviestą. Kaitiname 5 minutes, o tada gerai sumaišome.
Ant lėkštės dedame vieną biskvitą, uždedame putėsius, dedame
kitą biskvitą ir viską užbaigiame šokoladiniu glaistu. Tad tortą dar pašaldome
šaldytuve. Ir aišku skanaujame!
Šaltinis: ,,NotSoHumblePie‘‘
Nuo tokio torto galima gauti šokokomą :) Kai bus juoda depresija, reikės išbandyti:)
ReplyDeleteNoreciau pasigaminti bet labai durnai surasytos proporcijos.
ReplyDeleteo kas su tom proporcijom negerai? :)
ReplyDeleteMan tai irgi nelabai aiksios proporcijos, kiekvienas namuose turi skirtingus puodelius, kiek mazdaug ml telpa i jusu vadinama puodeli? :)
ReplyDeletereceptas amerikietiskas todel vienas puodelis kazkur 236ml :)
ReplyDeleteKokio skersmens forma ? :)
ReplyDelete