Šią vasarą pasisekė ir kelis kartus važiavome rinkti uogų:
mėlynių, aviečių, bruknių. Darbas varginantis ir nuobodus, bet rezultatai, juk
po to gali jų užsišaldyti, virti džemų, uogienių, kepti įvairius kepinius.
Neseniai su mama sumedžiojome 5litrus bruknių(aš vieną, mama
visus keturis), dalį jų sunaudojome uogienei, o kitą palikau skanumynam
gardumynam tokiem kaip šis.
Varškės Pyragas su Bruknėmis:
Jo minkštumas priklauso nuo to kaip gerai sutrini varškę. Aš
pasistengiau, todėl gavau burnoje tirpstantį pyragą.
Apytikslė kaina: 19LT
Sudėtingumas:
2/5(lengva)
Skonis: 5/5
Gaminčiau dar: TAIP
Reikės:
·
100g sviesto
·
2 kiaušinio trynių
·
½ puodelio cukraus
·
Žiupsnelio cinamono
·
1 ½ puodelio miltų
·
800 g varškės
·
¾ puodelio cukraus
·
2 kiaušinių
·
2 kiaušinio baltymų
·
250 ml 35% grietinėlės
·
Vanilinio pudingo miltelių
·
200-250 g bruknių
Tešlai: Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukti iki
purios masės, įmaišyti kiaušinių trynius, cinamoną. Įmaišyti miltus. Iš gautos
tešlos suformuoti rutulį, jį apvynioti maistine plėvele ir šaldyti 30 minučių.
Įdarui: Varške trinti su cukrumi iki vientisos masės,
įmaišyti kiaušinių trynius, pudingo miltelius. Grietinėlę išplakti iki standžių
putų, įmaišyti į varškę. Baltymus išplakti iki standumo, įmaišyti į varškę.
Bruknes taip pat įmaišykite į varškę.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ja išklokite kepimo formą. Subadykite
tešlą šakute ir šaukite į 180˚C orkaite, kepkite 15-20 minučių. Tada tešlą ištraukite
ant jos pilkite varškės įdarą. Gražinkite kepini į orkaite ir kepkite dar 60
minučių. Kai pyragas iškeps leiskite jam atvėsti, bent 2-3 valandas, bet
geriausia per nakt.