Thursday, May 09, 2013

Pyragas su Virtos Varškės Įdaru


DSC_0009

Pamačiau ir iškart užsimaniau pagaminti, juk varškytė, skanu ir sveika.

Pyragas su Virtos Varškės Įdaru:

Lengvas, bet kartu ir sotus. Skanus ir gaivus. Pagrinde varškė, tešla ik dėl skonio. Tobulas sprendimas pusryčiams.

Reikės:

·         300 g miltų
·         ½ a.š. sodos
·         3 a.š. meduolių prieskonių
·         70 g rudojo cukraus
·         130 g sviesto
·         40 g medaus
·         2 kiaušinių tryniai
·         3 v.š. grietinės


·           800 g permaltos varškės
·           140 g. kambario temperatūros sviesto
·           85 g cukraus pudros
·           3 kiaušiniai
·           100-120 g pasirinkto džemo
·           3 a.š. malto cinamono
·           4 v.š. krakmolo
·           125 ml pieno

Lakštams: miltus persijoti su soda, meduolių prieskoniais, cukrumi. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti mikseriu iki gausis trupiniai. Sudėti medų, trynius, grietinę, suminkyti vientisą tešlą. Padalinti tešlą į tris lygias dalis, įvynioti į maistinė plėvelę ir šaldyti 30 minučių. Atšalusius lakštus iškočioti pagal jus formą kurioje planuojate daryti pyragą(kažkur 20*25) ir kepti 180˚C orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai apskrus, ataušinti.

Įdarui: Sviestą plakti su cukraus pudra iki purios, šviesios masės. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Po šaukštą įmaišyti varškę, tada džemą ir cinamoną.  Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti, kol užvirs. Krakmolą sumaišyti su pienu, supilti į varškės masę ir truputi pakaitinti, kol sutirštės.

Į formą dėti pirmąjį lakštą, pilti pusę varškės įdaro, dėti kitą lakštą, supilti likusį įdarą, dėti lakštą. Laikyti šaldytuve per nakt. Skanaus!

Šaltinis: ,,SonatinosReceptai"