Saturday, April 27, 2013

Bananinė Avižinė Košė


DSC_0004

Avižinė košė vienas iš vertingiausių pusryčių patiekalų. Deja, bet daugeliu jau pabodusi. Tai gal paeksperimentuojam ir  pabandom ją pagardinti?

Bananinė Avižinė Košė:

Išverda taip pat greitai kaip ir paprastos avižos, bet skonis geresnis nei jų.

Reikės(2porcijom):

·         1 ¼ puodelio pieno
·         Banano
·         Druskos
·         Puodelio avižų
·         1 v.š. žemės riešutų sviesto
·         2 v.š. rudo cukraus

Puode sumaišome pieną, trintus bananus, druską. Užviriname. Sudedame avižas, sumažiname ugnį ir pamaišydami verdame apie 5 minutes. Įmaišome žemės riešutų sviesto. Sudedame į lėkštes, apibarstome cukrumi.

Šaltinis:,,PastryAffair"

Wednesday, April 24, 2013

Šokoladinis Pyragas su Lazdynų Riešutais ir Šokoladiniu Glaistu


DSC_0309

Pirma savo vaikinui, o paskui ir mamos gimtadienio proga kepiau šį nuostabų pyragą. Tikrai pats skaniausias šokoladinio pyrago receptas, tobulas visomis prasmėmis. Ačiū autorei už patalpintą receptą.

Šokoladinis Pyragas su Lazdynų Riešutais ir Šokoladiniu Glaistu:

page

Pats pyragas tiesiog tirpsta burnoje, nori kramtai nori ne. Skonis šokoladinis, bet neperdauš, viršuje esantis glaistas ir riešutai ji puikiai papildo.

Reikės:
·         175 g sviesto
·         225 g šokolado
·         200 g cukraus pudros
·         3 kiaušiniai
·         65 g miltų
·         druskos

·           100 g šokolado
·           100 ml 35% grietinėlės
·           100 g lazdyno riešutų

Cukrų, šokoladą ir sviestą tirpiname garų vonelėje. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, trinius lengvai paplakame ir supilame į šokolado masę. Miltus persijojame, sudedame į šokoladą. Baltymus su trupučiu druskos išplakame iki standžių putų, sudedame į šokoladą. Apvalia kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą, šauname į 180˚C orkaitę, kepame 40 minučių. Pyragui baigus kepti orkaitėje trumpai paskrudiname riešutus.
Paskrudintus riešutus nulupame, sukapojame, atsidedame. Grietinėle užviriname, į ją sudedame šokoladą, maišome iki vientisos masės. Tada ta mase pilame ant pyrago, pabarstome lazdyno riešutais. Mėgaujamės!

Šaltinis: ,,CitrinosŽievelė"

Saturday, April 20, 2013

Beatos Spintelės Pyragas


DSC_0248

Dabar kiekviena savaitgali privalau išsikepti kažką skanaus.

Beatos Spintelės Pyragas:

Produktai turimi, viskas labai paprasta ir skanu.

Reikės:

·           1 indelio kondensuoto pieno
·           3 kiaušinių
·           100 g sviesto
·           200 g miltų
·           1 a.š. kepimo miltelių
·           1 skardinės konservuotų persikų

Kiaušinius lengvai išplakame šluotele. Į kiaušinius pilame kondensuotą pieną. Sviestą išlydome ir taip pat supilame į kiaušinių masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įsijojame į tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą. Ant tešlos uždedame persikų puseles.  Kepame 190˚C  40 minučių.

Šaltinis: ,,BeatosVirtuvė"

Wednesday, April 17, 2013

Spagečiai su Maskarpone ir Špinatais


DSC_0018

Dar vienas paprastas makaronų receptas.

Spagečiai su Maskarpone ir Špinatais:

Lengvas, kreminis skonis.

Reikės(2porcijom):

·           130 g spagečių
·           125 g maskarponės
·           5 gabalėlių šaldytų špinatų
·           Druskos
·           Pipirų

Makaronus išverdame.
Keptuvėje atšildome špinatus, jiems atšilus įmaišome maskarponę, pašildome, pagardiname druska ir pipirais, sudedame ant makaronų.

Wednesday, April 10, 2013

Tiramisų Triufeliai


Prieš kelis metus sugalvojau pasigaminti triufelių, rezultatas manęs tikrai nenuvylė, buvo nepaprastai skanu.

Tiramisu Triufeliai:

DSC_0001

Kadangi mėgstu ir tiramisu ir triufelius nutariau išbandyti šį skanėstą. Skonis tikro tiramisu, na o išvaizda triufelio. Puikus pasirinkimas dovanoms, stalo puošmenai ar tiesiog saldžiam pasimėgavimui.

Reikės:
·         7 v.š. kavos
·         V.š. cukraus
·         150 g damų pirštelių
·         250 g maskarponės
·         romo esencijos
·         kakavos apvoliojimui

Į kava įdėti cukraus, išmaišyti, atvėsinti. Sausainius susmulkinti, užpilti kava, išmaišyti, palaikyti 10 minučių. Sudėti maskarponę, romo esenciją, išmaišyti, šaldyti šaldytuve 30 minučių. Formuoti apie 20 gramų rutuliukus, juos šaldyti šaldytuve dar 30 minučių. Apvolioti kakava.

Šaltinis: ,,Mezgalai"

Saturday, April 06, 2013

Kasdieninės Salotos


DSC_0179

Atėjo pavasaris, visi pradėjome pastebėti savo figūros trūkumus ir nutarėme valgyti sveikiau. O kas gali labiau tilpti į tokius rėmus jei ne salotos?

Kasdieninės Salotos:

Mano mėgiamiausios, turiu susikūrusi daugelį variacijų. Paprasta, greita ir labai skanu.

Reikės( vienai porcijai):

·         3 romaninių salotų lapų
·         kiaušinio
·         pomidoro
·         gabalėlio vištienos
·         druskos
·         pipirų
·         baziliko
·         rozmarino
·         alyvuogių aliejaus

Viską supjaustome, užbarstome prieskonius, užpilame aliejų, sumaišome.

Wednesday, April 03, 2013

Bananiniai Keksiukai


DSC_0170

Nežinau kodėl, bet keksiukai man yra geriau už pyragą, galbūt todėl, kad jie mažiukai, vienas keksiukas vienam kartui(kartais prireikia ir dviejų).

Bananiniai Keksiukai:

Drėgnoki kaip ir visi kepiniai su bananais.

Reikės:

·         85 g sviesto
·         ½ puodelio cukraus
·         3 v.š. jogurto arba pasukų
·         1 ½ puodelio miltų
·         ½ a.š. cinamono
·         ¾ a.š. sodos
·         ¾ a.š. kepimo miltelių
·         Druskos
·         Kiaušinio
·         3 bananų

·          a.š. cinamono
·         ¼ puodelio rudojo cukraus
·         ¾ puodelio šokolado

Inde sumaišome kambario temperatūros sviestą ir cukrų, kol pasidarys puri masė. Įmušame kiaušinį ir dar truputi paplakame. Sudedame bananų gabalėlius, jogurtą/pasukas ir palakame kol bananai susitrins. Suberiame miltus, cinamoną, sodą, kepimo miltelius, druską. Viską gerai sumaišome.
Kitame inde sumaišome cinamoną, šokoladą, rudą cukrų.
Pasiruošiame keksiuku formeles. Į jas dedame po šaukštą tešlos, beriame cinamono mišinio, dedame kitą šaukštą tešlos ir vėl beriame mišinio. Kepame 5 minutes 220˚C orkaitėje, tada sumažiname temperatūrą iki 180˚C ir kepame dar 15 minučių.

Šaltinis: ,,ProvechoPeru"