Saturday, March 30, 2013

Švediškos Bandelės su Grietinėle


DSC_0236

Neseniai prisiminiau savo buvusios mokyklos bandeles. Pasaka. Puri mielinė tešla, viduje grietinėlės kremas, o viską vainikuoja cukraus pudra.

Švediškos Bandelės su Grietinėle:

DSC_0217

Jei neklystu dar vadinamos Semla. Tešla kiek kietesnė nei mano išsvajotųjų bandelių, bet rezultatas nenuvylė, tik viena bėda reikia suvalgyti labai greitai max per 2 dienas.

Reikės:

·         430-500 g miltų
·         1 puodelio pieno
·         75 g sviesto
·         9 g sausų mielių
·         4 v.š. cukraus
·         druskos
·         kiaušinio

·         kiaušinio + truputis pieno

·         250 g grietinėlės
·         cukraus pudros
·         puse pakelio grietinėlės standiklio

Į dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto pieno, palikti kelioms minutėms.
Likusį pieną pašildyti su sviestu, kol šis ištirps, supilti į dubenį su miltais. Suberti cukrų, druską, ,įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelipni tai užtruks 10-15 minučių. Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 dalių, suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
Iškepusias bandeles atvėsinti, išpjauti jų viduriuką (jį pasilikti).
Atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Gautą masę sudėti į bandelių vidų. Galima apibarstyti cukraus pudra arba/ir cinamonu.

Šaltinis: ,,LaisvalaikisVirtuvėje"

Wednesday, March 27, 2013

Lietiniai su Kumpiu ir Sūriu


DSC_0160

Lietiniai su Kumpiu ir Sūriu:

Labai maistingi lietiniai kitaip.

Reikės:
·         175 g miltų
·         3 kiaušinių
·         330 ml pieno
·         Cukraus
·         Druskos
·         40 g sviesto
·         sūrio
·         kumpio

Visus ingridientus suplakti. Kepti kaip lietinius, tada ant vienos pusės dėti suri, kumpi, perlenkti per puse ir pakepti iš abiejų pusių.

Šaltinis: ,,LaikasIVirtuve"

Wednesday, March 20, 2013

Raudonųjų Paprikų Sriuba


DSC_0112 (2)

Kai šalta nėra nieko geriau už garuojančia sriubytę.

Raudonųjų Paprikų Sriuba:

O ši ypač spinduliuoja šiluma, ryški spalva, puikus skonis...

Reikės:

·                4 raudonųjų paprikų
·                Svogūno
·                3 česnako skiltelių
·                2 lauro lapų
·                4 puodelių sultinio
·                druskos
·                pipirų

Paprikas supjaustome ketvirčiais, išimame sėklas. Sudedame ant aliejumi išteptos skardos. Kepame 190˚C orkaitėje 20-25 minutes. Ištraukiame atšaldome, nulupame odeles.
Puode ant aliejaus pakeliame smulkiai kapotą svogūną, česnaką. Supilame sultinį, sudedame lauro lapus, druską, pipirus, raudonas paprikas. Užverdame. Verdame 15-20 minučių. Nukeliame nuo ugnies, sutriname. Patiekiame su grietine ir skrudinta balta duona.

Šaltinis:,,SimpleBites"

Saturday, March 16, 2013

Vaniliniai Keksiukai


DSC_0220

Keksiukai, vienas iš nuostabiausiu kepinių, trumpai kepa, yra skanūs ir iškart suskirstyti porcijoms, gaila, bet dažniausiai vienos neužtenka.

Vaniliniai Keksiukai:

Labai paprasti ir labai minkšti. Ir dar man kažkaip susišvietė juos pagardinti šaldytomis avietėmis(to daryti nebūtina) taigi recepte šią vietą praleisiu.

Reikės(+-30keksiukų):

·         3 puodelių miltų
·         2 puodelių cukraus
·         2 a.š. kepimo miltelių
·         druskos
·         230 g sviesto
·         4 kiaušinių
·         puodelio pieno
·         a.š. vanilinio cukraus

Dideliame inde miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, druska. Šakute įmaišome pjaustytą sviesta, maišome kol sviestas apsidengs miltais.
Kitame inde suplakame kiaušinius, pieną, vanilę. Gautą masę per tris kartus įmaišome į miltų mišinį.
Gautą tešlą supilame į formeles. Kepame 20 minučių 180˚C orkaitėje.

Šaltinis:,,BrownieBites"

Wednesday, March 13, 2013

Vištienos Kąsneliai


DSC_0176

Dar vienas paukštienos receptukas, nutariau išbandyti kažką naujo ir man tikrai patiko, gaila tik, kad negaliu sulyginti su greito maisto užkandinių versijomis, nes to tenai neteko skanauti.

Vištienos Kąsneliai:

Ką ir beįmanoma pasakyti, visiem patiko. Tik darbo voliojant nemažai.

Reikės:
·         2 vištienos krutinėlių
·         2 kiaušinių
·         puodelio miltų
·         puodelio duonos trupinių

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Tada imame vieną gabaliuką, jį apvoliojame miltuose, merkiame į plaktą kiaušinį ir galiausia apvoliojame džiuvesėliuose. Tą patį padarome su likusiais gabalėliais.
Kepame 12 minučių 200˚C orkaitėje. Aš patiekiau su keptomis bulvytėmis ir aštriu pomidorų padažu.

Šaltinis: ,,Vax"

Saturday, March 09, 2013

Biskvitinis Varškės Apkepas:


DSC_0169

Biskvitinis Varškės Apkepas:

Recepte, kuriuo naudojausi buvo parašyta biskvitinis varškės pyragas, taigi kepiau su idėja, kad gausis pyragas, deja išėjo varškės apkepas. Be abejo truputi nusivyliau, bet vis tiek likau patenkinta, skanu, puru, tikrai kepčiau ir antrą kart.

Reikės:

·                     500 g riebios varškės
·                     5 kiaušinių
·                     85 g kambario temperatūros sviesto
·                     165 ml cukraus pudros
·                     105 ml krakmolo
·                     druskos
·                     vanilinio cukraus

Sviestą išplakame su 50 ml cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir trynius po vieną įplakame į sviesto mišinį. Įplakame varškę.
Baltymus plakame iki standžių putų, įplakame likusį cukrų ir krakmolą. Baltymų masę sumaišome su sviesto mišiniu, neperplakame.
Į sviestu išteptą kepimo formą pilame gautą mišinį. Kepti 170˚C orkaitėje 1h. Atvesinti.

Šaltinis: ,,ŠiršiųLizdas"

Saturday, March 02, 2013

Kalakutienos Rizotas


DSC_0234

Šaldytuve radau kalakutienos faršo, bet kotletu kept tikrai nenorėjau, tad nusprendžiau paeksperimentuoti.

Kalakutienos Rizotas:

Ir nesigailiu. Padariau pilną keptuve šio patiekalo, tiek, kad dar liko kitos dienos pietums.

Reikės:

·         600 g kalakutienos faršo
·         Stiklinės nevirtų ryžių
·         raudonos saldžiosios paprikos
·         svogūno
·         2 morkų
·         4 skiltelių česnako
·         2 kiaušinių
·         druskos
·         pipirų
·         saldžios paprikos miltelių

Ryžius nuplauname, suberiame į puodą, užpilame 1 ½ stikline vandens, verdame 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kai išverda, suberiame į koštuvą ir perskalaujame šaltu vandeniu(tokiu principu virti ryžiai bus biresni).
Kalakutienos faršą pakepiname, apibarstome druską ir pipirais, atsidedame.
Tada keptuvėje kepiname smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, kai jie apskrunda sudedame tarkuotas morkas, bei mažais kubeliais pjaustytą papriką. Pakepiname 5 minutes. Viską sudedame į faršą ir išmaišome.
Paruoštus ryžius dedame į keptuvę, kepiname 5 minutes, tada sudedame faršo ir daržovių mišinį, kepiname dar 5 minutes. Supilame plakta kiaušinį. pakepiname. Pagardiname prieskoniais.
.