Wednesday, February 27, 2013

Princesės Tortas


DSC_0255

Mamukas apsilankė Vokietijoje ir iš tena man pargabeno nuostabų daiktą, marcipanine tešlą, kuri dedasi ant tortų. Be abejo puse metų tas gaminys tiesiog pragulėjo spintoje, bet vieną dieną nusprendžiau: užtenka laukt, kol suges reikia kažką daryt.
Ilgai ieškojau tinkamo recepto, bet netyčiomis užtikau šį. Kaip man pasisekė.

Princesės Tortas:

DSC_0320

Tortas nepaprastai gardus: švelnaus skonio, kuris neužgožia marcipano, pasakiškos išvaizdos. Išlieka šviežias 2-3 dienas.
Receptą rašysiu dalimis, kad būtų lengviau suprasti gaminimo procesą(kuris išties nėra sunkus). Pirma pasidarysime kremą, tada išsikepsime biskvitą, o vėliau viską apipavidalinsime.

Vaniliniam kremui reikės:

·         2 v.š. krakmolo
·         2 v.š. cukraus
·         180 ml pieno
·         180 ml 35% grietinėlės
·         3 kiaušinio trynių
·         a.š. vanilinio cukraus

Pieną sumaišome su grietinėle.Kitame inde išplakame kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą. Įmaišome ½ puodelio pieno ir grietinėlės mišinio. Likusia  grietinėlę supilame į keptuvę, užviriname. Tada virintą grietinėlę supilame į kiaušinių masę, išmaišome. Gautą mišinį gražiname į keptuvę ir nuolat maišant kaitiname kol sutirštės, tai užtruks apie 5 minutes. Tada įmaišome vanilinį cukrų ir leidžiame atvėsti.

Biskvitui reikės:

·         4 kiaušinių
·         Cukraus
·         Miltų
·         a.š. kepimo miltelių

Viena prie kitos sustatome tris vienodas stiklines. Į vieną iš jų įmušame kiaušinius, kitą iki to pat lygio pripildome miltais, o kitą cukrumi. Tada kiaušinius išplakame su cukrumi į juos suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į aliejumi pateptą kepimo formą. Kepame 35 minutes 180˚C orkaitėje. Kai iškeps ištraukti iš orkaitės, leisti 10 minučių pastovėti formoje, tada iš jos ištraukti, atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.

Torto apipavidalinimas:

·           vanilinio kremo
·           biskvito
·           2 ½ puodelio 35% grietinėlės
·           pakelio grietinėlės standiklio
·           pasirinktos uogienės(aš naudojau juodųjų serbentų)
·           marcipaninio viršaus

page

Grietinėle išplakame iki standumo, dėl viso pikto supilame pakeli grietinėlės standiklio ir dar truputi paplakame. 1/3 grietinėlės atsidedame, likusią supilame į vanilinį kremą ir gerai išmaišome.
Vieną biskvito dalį dedame ant padėklo, užtepame uogiene ir ½ vanilinio kremo ir grietinėlės mišinio. Dedame antrą biskvito dalį, užtepame likusiu vaniliniu kremu. Dedame trečią biskvito dalį ir visą tortą aptepame grietinėle. Šaldome šaldytuve valandą. Tada uždedame marcipaną.
Skanaus!

DSC_0315

Šaltinis: ,,Tartalette"

Saturday, February 23, 2013

Kefyriniai Blynai


DSC_0151

Kefyriniai Blynai:

Skonis nuostabus, blynai purūs, taip pat pritariu recepto šeimininkės pastebėjimui, jie tikrai primeną pyragą!

Reikės:

                 pirmas Mišinys:
§    kiaušinio
§   2 v.š. cukraus
§   a.š. vanilinio cukraus
§   2 v.š. tirpinto sviesto
§   puodelio kefyro
                 antras mišinys:
§   puodelio miltų
§   druskos
§   ½ a.š. sodos
§   a.š. kepimo miltelių

Pirmo mišinio ingredientus išplakame iki vientisos masės.
Miltus persijojame, sumaišome antro mišinio ingredientus.
Pirmą mišinį supilame į antrą, lengvai permaišome šaukštu tiek, kad nesimatytų sausų produktų, bet liktų gumulėlių.
Tešla paliekame 20 minučių.
Kepame vos, vos riebalais pateptoje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies.

Šaltinis: ,,ŠiršiųLizdas"

Wednesday, February 20, 2013

Čili Sriuba


DSC_0121

Visada norėdavau pasidaryti čili sriubą, ji man tokia skani, bet niekada nerasdavau tinkamo recepto.

Čili Sriuba:

Pagaliau jį sužinojau būdama pas draugę. Ši klausinėjo ką galėtumėme pasigaminti pietum, pirma nieko doro nesugalvojom, bet eigoje nusprendėm kodėl ne sriuba? Soti, skani, lengvai pagaminama.

Reikės(pilnam puodui):

·           500 g jautienos faršo
·           2 saldžiųjų paprikų
·           2 skardinių(po 400 g) konservuotų pomidorų
·           2 skardinių(po 400 g) konservuotų pupelių
·           4 česnako skiltelių
·           svogūno
·           250 ml pomidorų padažo
·           300 ml vandens
·           druskos
·           pipirų
·           aštrios paprikos miltelių

Svogūną supjaustome, pakepiname, sudedame faršą pakepiname, sudedame trintas česnako skilteles, pakepiname.
Į didelį indą sudedame: kepinta faršą, pjaustytas paprikas, pomidorus, pupeles. Sutriname trintuve.
Puode užviriname vandenį, supilame faršo mišinį, verdame 10 minučių. Tada supilame pomidorų padažą, išmaišome ir verdame dar 20 minučių. Pagardiname prieskoniais.
Ragaujame! Skanu patiekti su tarkuotu sūriu ir skrudintos duonos gabalėliais.

Saturday, February 16, 2013

Jogurtiniai Vafliai


DSC_0151

Antrasis vafliuku receptas.

Jogurtiniai Vafliai:

Kol šilti, jie nepaprastai minkšti, o kai atvėsta pasidaro traškūs.

Reikės:

·         250 g miltų
·         2 v.š. bulvių krakmolo
·         Druskos
·         2 v.š. cukraus
·         ½ a.š. sodos
·         2 kiaušinių
·         1 ½ stiklinės jogurto
·         2 v.š. lydyto sviesto

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir juos išplakti su cukrumi, sviestu ir jogurtu. Miltus sumaišyti su druska, soda ir krakmolu. Maišant šaukštu jogurto mišinį supilti ant birių produktų. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir supilti š tešlą. Išmaišyti. Kepti vaflinėje apie 7 minutes. Skanaus:)

Šaltinis: ,,Ausrra"

Wednesday, February 13, 2013

Juodojo Šokolado Triufeliai


DSC_0139

Tikrai klasikinis desertukas-saldainiukas, kuris tiesiog negali nepavykti. Ir bent jau mano šeimyna sako, kad namų gamybos dar skaniau už pirktinius.

Juodojo Šokolado Triufeliai:

Tokie minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje.

Reikės:

·         200 g juodojo šokolado
·         ½ puodelio grietinėlės
·         Kelių lašelių pasirinktos esencijos(aš naudojau romo)
·         Karčios kakavos apvoliojimui

Grietinėle užvirtiname, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokoladą. Maišome, kol šokoladas ištirps. Tada mase šaldome šaldytuve 3-4 valandas. Kai masė sustingsta, kabiname ją šaukštu ir formuojame rutuliukus, kuriuos apvoliojame kakavoje. 

Saturday, February 09, 2013

Bananiniai Blyneliai


DSC_0130

Blynų manijakė grįžta. Šį kartą su paprastu receptuku.

Bananiniai Blyneliai:

Skonius kiek šlapokas, bet visų kepinių su bananais būna panašus.

Reikės:

·         2 bananų
·         stiklinės miltų
·         2 v.š. cukraus
·         a.š. kepimo miltelių
·         druskos
·         150 ml pieno
·         kiaušinio
·         2 v.š. lydyto sviesto
·         aliejaus

Vieną bananą sutrinti šakute, kitą supjaustyti kubeliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišyti su bananais. Miltus nusijoti su kepimo miltelias, druska. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą pusvalandį palaikyti šaldytuve, tada dar kartą išmaišyti. Keptuvėje kaitinti aliejų. Kepti nedidelius blynelius.
Patiekti su grietine, uogiene, plakta grietinėle.

Wednesday, February 06, 2013

100


Kadangi jau 100-tasis postas, tai padarykime ji kitokį negu prieš tai buve.
Ši bloga sukūriau dar 2010 metais, iš pradžių tikrai buvo nieko parašiau kelis receptus(prie jų pridėjusi abejotinos kokybės nuotraukas) po to nustojau ir pamiršau, kad jis egzistuoja, vėliau situacija pasikartojo, vėl keli pranešimai, vėl ilga pertrauka.
Dabar į visa tai pradėjau žiūrėti kiek atsakingiau, tobulėti. Juk šis užsiėmimas teikia malonume, be to skatina eksperimentuoti, bandyti vis naujus receptus.


Dešimt mano mėgstamiausių( ne iš eilės):


Ne kiek neperdedama galiu teigti, kad čia mano mėgstamiausi blynai, lengvai pagaminami ir beprotiškai skanūs, vos ne tirpsta burnoje.

DSC_0120

Mėgstamiausias pusryčių patiekalas. Su šiltu pienu arba jogurtu. Kas gali būt geriau?

DSC_0151

Geriausias desertas o kad pagamintum net orkaitės įjungt nereikia. Nepaisant riebumo tai vienas iš sveikesnių desertų.

DSC_0147
Kalorijų bomba, bet skonis tą tikrai atperka. Pagalvokit šokoladinis biskvitas ant jo užtepta šokoladinių putėsių ant putėsiu uždėtas dar vienas sodraus skonio biskvitas, o visa tai dar aplieta storu šokolado sluoksniu. Neveltui nuodėmė.

DSC_0067

Puiki sriubyte, nepaprasto skonio, tokia švelnute. Gaminta gal jau tūkstanti kartų.

DSC_0015

Jos paragavus iškarto suprantama, kodėl Garfildas ją taip mėgsta. Visi ragavę įvertino ir norėjo dar.

DSC_0037
Pripažįstu darbo daug. Bet tikrai įdomus patiekalas. Dra taip skanu mirkyti į saldžiarūgštį padažą.

DSC_0038
Šeimos beprotiškai mėgstamos, jei tik nusiperkam avokadų viskas aišku, valgysime šias salotas.

ADSC_0088
Pabandžiau ir įsimylėjau, minkštas su lengvu traškumu, kurį duodą dribsniai.

DSC_0052

Šis kepinys stebuklingai dingsta, nes visi produktai tobulai dera tarpusavyje. Dažniausia kepu iškarto du, vis tiek susivalgys ir kepsiu dar.

DSC_0166


Sunday, February 03, 2013

Kondensuoto Pieno Granola


DSC_0149

Visi mes norime pusryčiauti skaniai,  bet kartais tam pritrūksta laiko. Juk tikrai ne kiekvienas gali sau leisti ryte kepti blynelius ar vaflius ir net retam užtenka laiko išsivirti košės. Būtent tokiais atvejais tinka iš anksto  pagaminami produktai.

Kondensuoto Pieno Granola:

DSC_0156

Ši granola tarsi pasaka. Ją galima kramsnoti viena, valgyti su pienu ar jogurtu. TOBULA!!!

DSC_0151

Reikės:

·         500 g avižų
·         100 g migdolų
·         2 a.š. cinamono
·         1 a.š. muskato
·         Druskos
·         skardinės(380 g) kondensuoto pieno
·         1oo g džiovintų abrikosų
·         200 g razinų
·         100 g džiovintų bananų

Migdolus sukapojame, juos sumaišome su avižų dribsniais. Ant gauto mišinio pilame kondensuota pieną, viską gerai išmaišome. 2 skardas išklojame kepimo popieriumi, jas padengiame granola.
Skardas pašauname į 180˚C orkaitę ir kepame 30 minučių. Kol vyksta kepimo procesas laikas nuo laiko pamaišome granoką. Skanaus!