Saturday, December 29, 2012

Ketvirtoji Moliūgų Sriuba


DSC_0136

3 sriuba

Ketvirtoji Moliūgų Sriuba:

Neką prastesne už ankstesnes. Tikrai gardi.

Reikės:

·         1 kg moliūgo
·         3 bulvių
·         svogūno
·         2 česnako skiltelių
·         1 a.š. imbiero
·         druskos
·         pipirų
·         4 puodelių daržovių sultinio

Aliejuje apkepiname pjaustytus svogūnus ir česnakus, sudedame kubeliais pjaustytus moliūgus, bulves ir imbiero miltelius, kepiname 10 minučių. Supilame sultinį, uždengiame dangčiu ir verdame apie 20 minučių arba kol bulvės ir moliūgai suminkštės. Sutriname trintuve. Pagardiname druska ir pipirais.
p.s. šita sriuba bent man skaniausia valgyti su grietine.

Šaltinis: ,,lepetitogre"


Saturday, December 22, 2012

Makaronai su Tunu


DSC_0140

Makaronai su Tunu:

Reikės(4porcijos):

·         240 g makaronų
·         12 alyvuogių
·         200 g skardinės tuno aliejuje
·         Svogūno
·         čili pipiro
·         druskos
·         pipirų
·         tarkuoto parmezano

Į keptuvę supilti aliejų nuo tuno, apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną. Įbarstyti čili pipiro, apkepti. Tada dėti tuną, pašildyti, pagardinti prieskoniais, bei sudėti alyvuoges. Padažas paruoštas, belieka uždėti ant makaronų ir apibarstyti parmezanu.

Šaltinis: ,,SkanusGyvenimas"

Wednesday, December 12, 2012

Prancūziškas Skrebutis


DSC_0128

Prancūziškas Skrebutis:

Tiesiog tobulas patiekalas pusryčiams, taip paprasta pagaminti, o kartu ir taip skanu!

Reikės(2 skrebučiam)

·         4 riekelių baltos duonos
·         Banano
·         2 v.š. cukraus
·         Kiaušinio
·         2 v.š. cukraus pudros
·         Sviesto

Nuo duonos riekių nupjaustome kraštelius, kiekviena iš abiejų pusiu aptepame sviestu, o tada iš abiejų pusių pamerkiame į su cukraus pudra plaktą kiaušinį. Bananus supjaustome griežinėliais apvoliojame juos cukrumi ir lengvai sutriname, tada ant vienos duonos riekės dedame bananus, įspaudžiame juos į duoną, o ant viršaus dedame antrą riekę. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame skrebučius ir kepame iš abiejų pusių. Skanaus!

Šaltinis: ,,GaminameSuOliveriu"

Saturday, December 08, 2012

Vamzdeliai su Saldžiais Pomidorais, Baklažanais ir Mocarela


DSC_0122

Esu tikrai pamišusi dėl makaronų, tai mėgstamiausias mano patiekalas.

Vamzdeliai su Saldžiais Pomidorais, Baklažanais ir Mocarela:

Labai sotūs, nepaprasto skonio.

Reikės(4porcijom):

·         baklažano
·         2 česnako skiltelių
·         svogūno
·         skardinės(400g) pomidorų
·         1 v.š. vyno acto
·         druskos
·         pipirų
·         1 a.š. džiovinto čili pipiro
·         1 a.š. baziliko
·         2 v.š. grietinės
·         260 g. makaronų
·         125 g. mocarelos
·         parmezanos

Baklažaną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti baklažanus ir kepti 7 minutes. Sudėti česnakus ir svogūnus, kai šie apskrus sudėti pomidorus, įpilti actą, pagardinti druska, pipirais, čili pipirais, bazilikais. Virti 15 minučių, tada įdėti grietinę. Makaronus išvirti, įmaišyti į baklažanų padažą. Tada sudėti pjaustytą mocarelą. Patiekti su tarkuotu parmezanu.

Šaltinis: ,,GaminameSuOliveriu"

Wednesday, December 05, 2012

Poffertjes


DSC_0214

Maži blynukai, puikia tinka ką nors nustebinti, juos taip malonu valgyti!

Poffertjes:

Reikės:
·         250 g miltų
·         kiaušinio
·         250 ml pieno
·         250 ml vandens
·         15 g šviežių arba pakelio sausų mielių
·         50g sviesto
·         druskos

Mieles ištirpiname trijuose šaukštuose pieno. Inde sumaišyti mieles, pieną, vandenį ir miltus. Tada įmaišyti tirpintą sviestą ir plakta kiaušinį. Tešlą apdengti rankšluosčiu ir palaikyti 30 minučių šiltai.
Kepti keptuvėje dedant po šaukštą tešlos iš abiejų pusių. Patiekti apibarstytus cukraus pudra su mėgstamais vaisiais.

Sunday, December 02, 2012

Jogurtiniai Blyneliai


DSC_0120

Nemoku apsakyti, kaip aš mėgstu blynus, jie tikrai yra vieni iš mėgstamiausių mano patiekalų ir beveik nesvarbu kokie jie: prancūziški crepes su sirupu, lietiniai su varške, amerikietiški, o gal net bulviniai lietuviški(taip jie čia ne į tema)

Jogurtiniai Blyneliai:

DSC_0124

Šiti tikrai mano mėgstamiausi, net pačiai gėda prisipažinti, kad kai juos iškepiau iškart visus ir suvalgiau, net nepalikau kitiem paragaut, o vakare jau kepiau naujus. Skaniausia šiuose blynuose tas, kad jie nepaprastai lengvi ir purūs. Niam.

Reikės:
·         250 g natūralaus jogurto
·         150 ml miltų
·         2 kiaušiniai
·         2 v.š. cukraus
·         ½ a.š. vanilinio cukraus
·         Druskos
·         3 v.š. aliejaus
·         1/2 a.š. sodos


Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Kitame inde išplakti jogurtą su kiaušiniais. Palaipsniui maišant supilti miltų mišinį. Gerai išmaišius palikti 15 minučių, kad pastovėtų. Įpilti aliejų vėl išmaišyti. Dėti po du šaukštus į keptuve, kepti, kol pasirodys burbuliukai, apversti ir kepti dar minute. Skanaus!

DSC_0130