Monday, October 29, 2012

Vištiena Majoneze


DSC_0185

Vištiena mano mėgstamiausia mėsa, tikrai...

Vištiena Majoneze:

Buvau sužavėta, vištiena buvo nepaprastai minkšta, tikrai kartosiu!

·         Vištienos krūtinėlės
·         ½ puodelio majonezo
·         2 v.š. medaus
·         3 v.š. garstyčių
·         Skiltelės trinto česnako
·         ½ a.š. saldžios paprikos miltelių
·         Druskos
·         Pipirų

Visus ingridientus sumaišome dubenyje(išskyrus vištiena). Tada vištos krūtinėlę supjaustome į vidutinio dydžio juosteles(turi gautis 12-16 juostelių). Mėsa dedame į marinatą, sumaišome. Laikome 30 minučių-valandą. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių kol iškeps. Skanu su ryžiais arba bulvytėmis fri.

 Šaltinis: ,,BudgetBytes"

Saturday, October 27, 2012

Makaronai su Saldžiuoju Pomidorų Padažu ir Rikota


DSC_0027
(2)

Eilini kartą makaronai su pomidorais tik šį kartą pagal Oliverį.

Makaronai su Saldžiuoju Pomidorų Padažu ir Rikota:

Receptą truputi supaprastinau, nes man pasirodė kvaila sūrio gabalėlį kepti orkaitėje.

Reikės(2porcijom):

·         125 g. rikotos
·         Pipirų
·         Druskos
·         1 a.š. raudonėlių
·         ½ a.š. čili pipiro miltelių
·         1 mažo svogūno
·         1 česnako skiltelės
·         Skardinės(400g.) pomidorų
·         3 v.š. raudono vyno acto
·         ½ a.š. cukraus
·         140 g makaronų
·         Saujos tarkuoto parmezano

Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Sudėti pomidorus ir kepti ant silpnos ugnies 15 minučių, sumaigyti. Įpilti acto, sudėti cukrų, druską, pipirus, raudonėlius, maišyti kol masė virs pomidoru padažu. Sudėti rikota. Tada į padažą šdėti išvirusius makaronus. Patiekti apibarstytus parmezana.

 Šaltinis: ,,GaminameSuOliveriu"

Thursday, October 25, 2012

Avižos Per Nakt


DSC_0053

Avižos vienas vertingiausių patiekalų kuriuos mes galime valgyti per pusryčius, bet kažkodėl turiu įtarimą, kad daugeliui avižinė košė pabodęs reikalas,arba jos virimui ryte tiesiog neatsiranda laiko.

Avižos Per Nakt:

Labai skanu, o nepaisant to dar ir sveika.

Reikės:
·         Avižų
·         Pieno
·         Jogurto
·         Vaisių

1/3 pasirinkto indo užpildykite avižomis, kitą 1/3 pienu, tada dėkite du šaukštus jogurto, sukratykite ir palikite pernakt šaldytuve. Ryte tiesiog išsitraukite avižas iš šaldytuvo, pagardinkite vaisiais(aš naudojau bananus ir vynuoges), taip pat galite apibarstyti kakava, aplieti medum arba šokoladu. Dieviška.

Tuesday, October 23, 2012

Žalieji Kokteiliai: Paprastasis Bananinis


DSC_0060

Žaliuosius kokteilius labai paprasta pagaminti, paruošti juos užtrunka vos pora minučių.

Paprastasis Bananinis:

Bananuose gausu vitamino E, reguliarus jo vartojimas stabdo senėjimo požymius, didina odos stangrumą. Taip pat šiuose vaisiuose rasime vitamino C, PP, Calio, Calcio, Magnio, Fosforo, Kalio ir kitų naudingų medžiagų.
O būtent šiame kokteilyje labai daug Calcio bei vitamino A ir C.

Reikės:
·           2 bananų
·           2 puodelių špinatų
·           stiklinės vandens

Viską sumaišome plakiklyje.

Sunday, October 21, 2012

Lazanija su Grybais ir Grūdėtąja Varške


DSC_0091

Lazanija su Grybais ir Grūdėtąja Varške

DSC_0104

Arba tiesiog lazanija kitaip.

Reikės:
·         12 lazanijos lakštų
·         250 g pievagrybių
·         svogūno
·         brokolio
·         100 ml plakamosios grietinėlės
·         200 g grūdėtos varškės
·         druskos
·         pipirų

·         25 g sviesto
·         50 g miltų
·         400 ml pieno
·         10 ml plakamosios grietinėlės
·         200 g tarkuoto fermentinio sūrio
·         50 g tarkuoto parmezano
·         druskos
·         pipirų

Grybus supjaustyti griežinėliais, sukapoti svogūnus, žiedeliais padalinti brokolius. Svogūnus ir grybus pakepinti aliejuje, supilti grietinėlę, kaitinti, kol sutirštės. Sudėti brokolius ir grūdėtąją varškę. Pagardinti druska ir pipirais.
Karščiui atsparia kepimo forma ištepti sviestu sudėti sluoksnį lakštų, dėti puse įdaro, kita sluoksnį lakštų, likusi įdarą, bei paskutinį lakštų sluoksnį.
Padažui keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus, išmaišyti. Supilti pieną ir grietinėlę, užvirinti. Suberti sūrį, išlydyti, pagardinti pipirais ir užpilti ant makaronų.
Kepti 180˚C orkaitėje 45 minutes.

Thursday, October 18, 2012

Žalieji Kokteiliai: Citrininis Obuolys


DSC_0036

Šiuose kokteiliuose yra daug skaidulų, kurios labai svarbios toksinų šalinimo procese.

Citrininis Obuolys:

Dar vienas žaliasis kokteilis.
Šį kartą apie špinatų naudą.
Špinatuose gausu kalcio, magnio, fosforo, kalio, geležies, cinko, mangano, seleno. Špinatuose gausu baltymų, angliavandenių, riebalų, krakmolo bei organinių rūgščių. Špinatai yra ypač turtingi vitaminų. Juose gausu tokių vitaminų kaip PP, A, B ir C.
Būtent šiame kokteilyje labai daug vitamino A ir C.

Reikės:
·         2 obuolių
·         ½ citrinos
·         2 puodelių špinatų
·         morkos
·         puodelio vandens

Viską sumaišome plaktuvu.

Tuesday, October 16, 2012

Moliūgų Ledai


DSC_0077

Pagaliau baigėm pirmąjį moliūga. Iš jo padarėme keletą sriubų, iškepėme porą pyragų ir taip pat pradžiuginome save ledais.

Moliūgų Ledai:

Reikės:

·         Puodelio trintų moliūgų
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         2 puodelių grietinėlės
·         2/3 puodelių cukraus
·         5 kiaušinio tryniai
·         ½ a.š. cinamono
·         ½ a.š. imbiero
·         ¼ a.š. druskos
·         žiupsnelis muskato
·         ½ puodelio šokolado

Puode sumaišyti trintus moliūgus ir vanilinį cukrų.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies kaitinti 1 ½ puodelio grietinėlės su ½ puodelio cukraus. Kaitinti apie 5 minutes, masė kraštuose turi imti burbuliuot.
Tuo metu kitame inde suplakti kiaušinio trynius, į juos įmaišyti cinamoną, imbierą, druską, muskatą, likusią grietinėlę bei cukrų.
Mišinį esanti keptuvėje nukelti nuo ugnies ir ½ puodelio šio mišinio sudėti š kiaušinių mišinį. Išmaišyti ir tada viską vėl gražinti į keptuvę. Vėl viską kaitinti ant vidutinės ugnies apie 6 minutes, kai mase perbrauksite šaukštu ant jos turėtų likti žymės. Nukelti nuo ugnies atšaldyti. Tada ją sumaišyti su trintais moliūgais sudėti į šaldikli ir šaldyti kažkur 12 valandų.
Šaltinis: ,,DarcyEden"

Saturday, October 13, 2012

Didysis Obuolių Blynas


DSC_0029

Seneliai veža ir veža mum obuolius. Gerai, kad randu kur juos panaudot.

Didysis Obuolių Blynas:

DSC_0007

Vaikščiojau po įvairius blogus ir užtikau. Buvo parašyta obuolių omletas. Aš iš kart susižavėjau. Pagalvojau oho turi būt skanu. Iškart nulėkiau prie mamos ir sakau ryt pusryčiam obuolių omletas, bet deja ji kažkodėl susiraukė ir pradėjo klausinėt, kas čia per nesąmonė, juk greičiausia bus nevalgoma. Truputi įsižeidžiau, bet vis tiek nutariau gamint. To visiškai nesigailiu, nes dabar tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų.

Reikės(1porcijai):

·         kiaušinio
·         1 v.š. cukraus
·         ¼ puodelio miltų
·         ¼ puodelio pieno
·         obuolio
·         cukraus pudros

Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Tryni plakti su miltais ir pienu, kitame inde baltymą plakti su cukrumi. Tada į trynio mase sudėti plaktą baltymą, o į jų mišinį luptus bei šmuliai pjaustytus obuolius.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, pilti visą tešlą ir kepti ant silpnos ugnies iš abiejų pusių. Prieš patiekiant apibarstyti cukrau pudra.

DSC_0041
(2)

Thursday, October 11, 2012

Tiramisu


DSC_0147

Itališka virtuvė viena iš mano mėgstamiausiu, patiekalai skanūs ir lengvai pagaminami. Ta pati taisyklė galioja ir desertam.

Tiramisu:

Klasikinis itališkas desertas. Įdomu ar žinojot, kad tai vienas iš sveikiausiu desertu?

Reikės:

·         4 kiaušinių
·         150g cukraus
·         500 g maskarponės
·         200 g finger lady sausainių
·         150 ml stiprios kavos
·         50 ml brendžio
·         6 v.š. kakavos

Kiaušinio baltymus atskirti nuo tryniu. Viename inde plakti baltymus iki standžių putų. Kitame inde trynius su cukrumi iki baltumo. Tada į trynius dėti maskarponę, gerai išmaišyti, tada atsargiai sudėti baltymus ir vėl išmaišyti.
Kava sumaišyti su brendžiu, gautame skystyje mirkyti sausainius(iš vienos pusės, merkti kelėtai sekundžių) juos išdėlioti į pasirinktą indą, tada tepti maskarponės kremo sluoksnį, vėl apdėti sausainiais ir vėl užtepti maskarponės kremo. Šaldyti šaldytuve  per naktį. Prieš pateikiant apibarstyti kakava.

Tuesday, October 09, 2012

Paryžietiški Sumuštiniai


DSC_0061

Paryžietiški Sumuštiniai:

Reikės(2porcijom):

·           200 g faršo
·           Druskos
·           Pipirų
·           3 v.š. vandens
·           ½ svogūno
·           2 gabalėlių baltos duonos

Faršą sumaišyti su druska ir pipirais, įpilti vandens, gerai išminkyti. Sudėti smulkiai pjaustyta svogūną, vėl išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, viena duonos puse apkepinti, ant tos apkepusios pusės dėti farsą. Tada sumuštinius dėti į keptuve faršu į apačią, kepti , kol faršas iškeps, tada apversti ir truputi apkepinti.
Patiekti su ant viršaus uždėtu keptu kiaušiniu.

Sunday, October 07, 2012

Žalieji Kokteiliai: Žaliasis Obuolys


DSC_0192

Vis ruošiausi pasigaminti žaliąjį kokteilį ir pagaliau prisiruošiau. Kaip aš tuo džiaugiuosi jūs net neįsivaizduojat. Taip pat kažkodėl manau, kad jie mane tiesiog pavergė, todėl receptais ruošiuosi pasidalinti ir su jumis. Prie kiekvieno recepto bus po viena sakinį kodėl žalieji kokteiliai yra gerai ir aprašymas kodėl būtent tas kokteilis yra naudingas.

Šie kokteiliai yra lengvai virškinami, o naudingos medžiagos lengvai įsisavinamos.

Žaliasis Obuolys:

Obuoliai yra puikus vitamino C ir antioksidantų šaltinis. Tyrimai teigia, kad obuoliai apsaugo nuo osteoporozės ir Alzhaimerio. Taip pat obuoliai gali apsaugoti nuo vėžio. Šie vaisiai mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir tinka žmonėms kurie nori sulieknėti. Tai kodėl jum neišbandžius šio kokteilio?
Jame yra daug kalcio, proteinų, vitamino A ir C.

Man išėjo 2 kokteiliai.

Reikės:
·         2 obuolių
·         puodelio špinatų
·         saujos petražolių
·         puodelio vandens

Viską suplakame plaktuve.

Saturday, October 06, 2012

Morkų Salotos su Sezamais


DSC_0030

Sakoma, kad morkos yra jaunystės, grožio ir ilgaamžiškumo garantas. Tai kodėl gi nepaskanavus morkų salotų?

Morkų Salotos su Sezamais:

Reikės(2porcijom):

·             3 morkų
·             2 a.š. skrudintų sezamo sėklų

·           ½ apelsino sulčių
·           citrinos sulčių
·           aliejaus
·           2 v.š. skrudintų sezamo sėklų
·           druskos
·           pipirų

Morkas nulupti, nuplauti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti. Suberti į dubenį kartu su sezamo sėklomis.
Užpilui stiklinėje sumaišyti apelsino ir citrinos sultis, aliejų bei sezamo sėklas. Užpilti ant salotų. Pagardinti druska ir pipirais.

Tuesday, October 02, 2012

2 Minučių Sausainis


DSC_0201

Dievinu desertus: pyragus, sausainius, keksiukus. Bet kartais juos taip tingisi gaminti, o kartu jų taip norisi...

2 Minučių Sausainis:

DSC_0175

Būtent tokiem atvejam puikiausia išeitis yra desertas mikrobangų krosnelėje. Užtruksite vos kelias minutes, bet rezultatas jūsų tikrai nenuvils. Privalote išmėginti!

Reikės:

·         30 g sviesto
·         40 g cukraus
·         kiaušinio
·         ¼ a.š. vanilinio cukraus
·         60 g miltų
·         ¼ a.š. kepimo miltelių
·         Druskos
·         40 g šokolado

Dubenėlyje(aš naudojau sriubos lėkšte) šakute sutriname cukrų ir sviesta, triname tol kol masė bus panaši į šlapia smėlį. Į gautą masę supilame plaktą kiaušinį ir vanilinį sukrų, gerai išmaišome. Sudedame miltus, kepimo miltelius, druską. Vėl viską gerai išmaišome. Ir galiausiai sudedame smulkintą šokoladą, išmaišome.
Gautą tešlą dedame į mikrobangine ir kepame 2 minutes. Skanaus!
Šaltinis: ,,ZoomYummy"