Sunday, September 30, 2012

Vištiena su Baklažanais ir Čili Pipirais


DSC_0036

Nuo mažens žaviuosi kinų virtuve, taigi nutariau pabandyti ir pati.

Vištiena su Baklažanais ir Čili Pipirais:

Tikrai aštru bet kartu ir labai labai skanu

Reikės:

·         Baklažano
·         Druskos
·         2 trintų česnako skiltelių
·         4 svogūno laiškų
·         Čili pipiro
·         350 g vištienos krūtinėlės be odelės
·         90 ml vištienos sultinio
·         45 ml pomidorų tyrės
·         Cukraus

Baklažanus nuplauti, padalinti į keturias dalis, o tada supjaustyti 1cm storio gabalėliais, juos sudėti į dubenį, gausiai apibarstyti druska, gerai išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, po to nuplauti bei nusausinti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti česnakus, kepinti kol suminkštės. Sudėti baklažanus kepti 3-4 minutes. Tada sudėti pjaustytus svogūno laiškus, bei smulkiai pjaustytus čili pipirus ir kepti dar 1 minutę. Atidėti.
Keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, sudėkite plonomis juostelėmis pjaustyta vištieną ir kepkite tol, kol mėsa iškeps. Sudėkite baklažanų mišinį ir kepkite dar 2 minutes.
Stiklinėje sumaišykite sultini, pomidorų tyrę ir cukrų. Supilkite ant vištienos, kaitinkite kol padažas sutirštės.
Patiekite su virtais ryžiais ar makaronais.

Friday, September 28, 2012

Kreminė Moliūgų Sriuba


DSC_0186

Moliūgas tai tikras rudens šauklys, jei jie prinoko darže ar atsirado parduotuvių lentynose, viskas aišku atėjo ruduo. O rudes proga aš tikrai turiu kuo pasigirti, šiais metai moliūgų pirkti man nereikės, sode jų užaugo net trys, visi jie tokie dideli, kad net neįsivaizduoju ką su jais veikt, panaudojus tik 3 kilogramus, man jie pradėjo po truputi atsibost, o dar tikrai turiu 27 kg šių gražuolių.

Kreminė Moliūgų Sriuba:

Praeitais metais iš pirktinio moliūgo gaminau aštriąjąsriuba, dabar nusprendžiau išmėginti kažką naujo, tikrai nenusivyliau.

Reikės:

·         700 g moliūgo, pjaustyto kubeliais
·         svogūno, pjaustyto kubeliais
·         200 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio, pjaustyto kubeliais
·         2 trintų česnako skiltelių
·         1 a.š. saldžios paprikos miltelių
·         1 v.š. žolelių mišinio(bazilikas, raudonėlis ir t.t.)
·         1 ½ l vandens
·         250 g tofu
·         druskos, pipirų

Svogūną, česnaką ir kumpi pakepinti, sudėti moliūgą, prieskonius užpilti vandeniu, virti kol moliūgas nesuminkštės. Nukelti nuo ugnies, įdėti kubeliais pjaustytą tofu, sutrinti trintuve.

Šaltinis:,,SlapDashCook"

Tuesday, September 25, 2012

Makaronai ,,Texmex"


DSC_0198

Makaronai – nuostabus išradimas. Dėkui už tai italams. Juk iš jų gaminama tiek gardžių patiekalų: cannelloni, lazanija, įvairūs apkepai. Jie patiekiami su įvairiausiais padažais: grybų, pomidorų, sūrio. Arba tiesiog patiekiam kaip garnyras prie patiekalo. Skanumėlis!

Makaronai ,,Texmex“

Tai tarsi itališka virtuvė persipynusi su meksikietiškąja.

 Reikės(2porcijom):

·         100 g makaronų
·         Svogūno
·         Česnako skiltelės
·         Raudonos paprikos
·         Čili pipiro
·         200 g. faršo
·         ½ a.š. kmynų
·         ½ a.š. aitriųjų paprikų miltelių
·         ½ a.š. druskos
·         250 g trintų pomidorų
·         200 g baltųjų pupelių pomidorų padaže

Pagal nuorodas ant pakuotės išvirti makaronus.
Nulupti ir supjaustyti svogūną ir česnaką. Juostelėmis supjaustyti saldžiąją ir aštriąją paprikas.
Puode su riebalais kepinti svogūnus, česnakus ir paprikas. Sudėti faršą ir kepinti, kol faršas pakeis spalvą ir pasidarys birus. Pagardinti prieskoniais. Supilti pomidorų padažą ir virti 10 minučių. Tada sudėti nuvarvintus makaronus, pupeles ir viską užvirinti. Skanaus!

Saturday, September 22, 2012

Graikiškos Salotos


DSC_0231

Salotos vienas iš mano mėgstamiausiu patiekalų, juk jos skanios, naudingos ir nekaloringos.

Graikiškos Salotos:

Nepamirškit, kad gaminant šias salotas daržoves reikia pjaustyti kuo didesnias gabalais, nes tik taip atsiskleidžia jų tikrasis skonis.

Reikės(2 porcijom):

·         2-3 pomidorų
·         ½ agurko
·         1 raudonojo svogūno
·         75 g fetos sūrio
·         10 juodųjų alyvų su kauliukais

·         ½ v.š. vyno acto
·         2 v.š. alyvų aliejaus
·         1 a.š. raudonėlio
·         druskos
·         pipirų

Pomidorus ir agurką supjaustyti kubeliais. Nulupti ir griežinėliais supjaustyti raudonąjį svogūną. Kubeliais supjaustyti fetos sūrį. Sumaišyti. Padažui skirtus produktus sumaišyti ir užpilti ant salotų. Patiekti su mėgstama duona.

Tuesday, September 18, 2012

Moliūgų Kava


DSC_0007

Kava nepaprastai aromatingas gėrimas, bet kartais atsibosta gert tokia pat kava kiekvieną dieną...

Moliūgų Kava:

DSC_0005

Reikės(2porcijos):

·         2 puodelių pieno
·         2 v.š. trintų moliūgų
·         2 v.š. cukraus
·         1 v.š. vanilinio cukraus
·         ½ a.š. cinamono, muskato ir kardamono mišinio
·         ½ puodelio stiprios kavos

Į puodą sudedame pieną, moliūgus, cukrų. Kaitiname kol mišinys pasidarys karštas, bet neužviriname. Nukeliame nuo ugnies sudedame prieskonius, vanilinį cukrų, kavą. Pateikiame.
Šaltinis: ,,InspiredTaste"

Saturday, September 15, 2012

Moliūgų Keksiukai su Kreminio Sūrio Įdaru


DSC_0085

Neseniai pakeičiau aplinka. Persikrausčiau. Taigi pasikeitė ir virtuvės. Iš mažos bordinės virtuvytės persikėliau į erdve balta virtuve. Tikrai malonus pasikeitimas.

DSC_0047DSC_0056


Tai progai išskirtiniai keksiukai.

Moliūgų Keksiukai su Kreminio Sūrio Įdaru:

DSC_0081

Tikrai nuostabūs ir išskirtiniai: minkšti keksiukai su lengvu įdaru viduje. Išeina 24 keksiukai.

·         225 g kreminio sūrio
·         ¾ puodelio cukraus pudros

·         3 puodelių miltų
·         1 a.š. cinamono
·         1a.š. gvazdikėlio
·         1 a.š. kardamono
·         1 a.š. muskato
·         1 a.š. druskos
·         2 a.š. kepimo miltelių
·         4 kiaušinių
·         2 stiklinių cukraus
·         2 puodelių trintų moliūgų
·         1 ¼ puodelio aliejaus

·         ½ puodelio cukraus
·         5 v.š. miltų
·         1 ½ a.š. cinamono
·         4 v.š. sviesto

Įdarui: kreminį sūrį sumaišome su cukraus pudra. Gauta mase išklojame ant maistinės plėvelės 1,5-2 cm storiu ir dedame į šaldiklį dviem valandom.

Tešlai: Sumaišome miltus, prieskonius, kepimo miltelius, druską. Kitame inde mikseriu išplakame kiaušinius, cukrų, trintus moliūgus ir aliejų. Į gautą masę pamažu įmaišome miltų mišinį.

Trupiniam: Sumaišome cukrų, miltus, cinamoną. Šakute įmaišome šalta sviesta. Maišome tol kol masė nepasidarys panaši į smėlį.

Į keksiukų formeles dedame šaukštą tešlos, gabalėlį užšaldyto kreminio sūrio. Apliejame tešla, bei apibarstome trupiniais. Kepame 175˚C orkaitėje 20-25 minutes.

DSC_0103

Monday, September 10, 2012

Lietiniai su Varške


DSC_0011

Blynai jie tokie skanūs: paprasti amerikietiški, su varške, su mėlynėmis, šokoladiniai, ir be abejo paprasti lietiniai su varške. Tikrai tobulas patiekalas pusryčiams. Sotu, skanu ir nereikia kreipti dėmesio į tai, jog jų paruošimas šiek tiek užtrunka.

Lietiniai su Varške:

Tikra klasika, labai skanu, beja man patinka, kai lietinių viduje būna pilna įdaro, o ne vos užtepta.
Užtenka kažkur 12 blynų

Reikės:
·         250 g miltų
·         2 v.š. cukraus
·         2 kiaušinių
·         410 ml pieno
·         125 ml vandens
·         1 v.š. tirpinto sviesto

·         500 g varškės
·         2 kiaušinių
·         5 v.š. cukraus

·         3 v.š. sviesto
·         5 v.š. cukraus
·         2 a.š. cinamono
·         3 apelsinų

Tešlai: Dideliame dubenyje miltus sumaišykite su cukrumi. Kitame inde suplakite kiaušinius, juos sumaišyti su pienu ir vandeniu. Tada plona srovele nuolat maišant supilti į miltų ir cukraus mišinį. Įmaišyti tirpintą sviestą ir šaldyti šaldytuve apie 20 minučių.
Į keptuve įpilti truputėlį aliejaus, įkaitinti. Plonu sluoksniu pilti po samtelį tešlos, kepti iš abiejų pusių. Kepant antra blyną(bei visus kitus) aliejaus pilti nebereikia.

Įdarui: Varškę sutrinti. Sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais.
Iškeptus blynus įdaryti varške, bei jau įdarytus apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 2-4 minutes.

Padažui: Puode nesvylančiu dugnu tirpiname sviestą ir cukrų, kol neims burbuliuoti. Suberti cinamoną, ir nuluptas apelsino skilteles. Maišant kaitinti apie 5 minutes, kol apelsinų skiltelės suminkštės. Tada nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvesti.
Blynus patiekti šiltoje lėkštėje aplietus apelsininiu padažu. Skanaus!
Šaltinis: ,,DuonosIrŽaidimų

Saturday, September 08, 2012

Kokosinis Obuoliu Pyragas


DSC_0072

Ruduo ir be abejo neatsiejama jo dalis obuoliai, bei obuolių pyragai.

Kokosinis Obuolių Pyragas:

DSC_0024
DSC_0038

Labai gardus, trapi tešla ir švelnus vos saldus kremas.

Reikės:
·         100 g sviesto
·         1 ¼ stiklinės miltų
·         Druskos
·         2 v.š. cukraus
·         ½ a.š. vanilino cukraus
·         3 v.š. vandens

·         4 obuolių
·         2 kiaušinių
·         ½ stiklinės cukraus
·         ½ stiklinės kokoso drožlių
·         1 stiklinės grietinės
·         2 v.š miltų

Vidutinio dydžio inde sumaišome sviestą, miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų į trupiningą masę. Supilti vandenį ir maišyti, kol tešla netaps vientisa. Tada ja iškloti riebalais pateptą pyrago formą ir 30 minučių palaikyti šaldytuve. Kepti 200˚C orkaitėje 10 minučių.
Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis(prieš tai pašalinus sėklas), juos išdėlioti ant iškepto papločio.
Įdarui sumaišyti kiaušinius, cukrų, kokoso drožles, grietinę, miltus. Užpilti ant obuolių.
Kepti 35-40 minučių 200˚C orkaitėje. Palaukti kol pyragas visiškai atšals, tada išimti iš kepimo formos.

DSC_0074

Šaltinis: ,,ManoNamai