Thursday, August 30, 2012

Cannelloni su Rikota ir Špinatais


DSC_0114

Neperseniausiai perverčiau savo turimas receptų knygas ir prisirašiau net du lapus receptų kuriuos norėčiau išbandyti. Ir štai pirmasis iš to ilgojo sąrašo. Ji radau Jamie Oliver knygoje ,,Gaminame su Oliveriu“

Cannelloni su Rikota ir Špinatais

DSC_0032DSC_0056
DSC_0024
DSC_0073

Šiuos makaronus gaminu tikrai ne pirmą kartą, išeina labai skanučiai, gal kiek rieboki, bet aj nepakenks. Nepaisant puikaus skonio recepte radau didžiulį minusą parašyta 4 porcijos, o iš tikrųjų visos aštuonios jei nedaugiau, todėl rašydama receptą į čia ji truputi pakoreguosiu, kad būtų 4 porcijos normaliai valgantiems žmonėms, o ne apsiryjaliams.

Reikės:
·         Česnako skiltelės, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
·         Mažos saujelės raudonėlio
·         1/8 tarkuota muskato riešuto
·         250 g. šaldytų špinatų(atitirpinti)
·         1 v.š. džiovinto baziliko
·         1 skardinės (400g) arba 500g. šviežių pomidorų
·         Druskos
·         Pipirų
·         250g. ricotos
·         Saujos šviežiai tarkuoto parmezano
·         Puse pakelio(250g) cannelloni makaronų
·         100g. mozarelos

·         250ml plakamos grietinėlės
·         Saujos šviežiai tarkuoto parmezano

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame puse turimų česnakų, raudonėlius, muskato riešutą, pakepiname, tada dedame špinatus, kepiname 5 minutes, tada viską perdedame į didelį dubenį.
Į keptuvę vėl įpilame aliejaus, dedame likusį česnaką, bazilikus, pjaustytus pomidorus, įpilame 200ml vandens. Užviriname, sumažiname kaitrą. Kaitiname apie 15 minučių, kol primins pomidorų padažą. Gautą padažą supilame į pasirinktą kepimo formą.
Pasiimame indą su špinatais į juos įmaišome picotą, bei parmezaną. Gauta mase įdarome makaronus. Juos dedame į skardą ant pomidorų padažo.
Kitame inde gerai išplakame grietinėlę, įmaišomę parmezaną, plakinį sudedame į skarda ant makaronų. Uždedame pjaustytą mozarelą.
Kepame 180˚C orkaitėje 30-35 minutes.

DSC_0012

Tuesday, August 28, 2012

Slyvų Pyragas su Vaniliniu Kremu


DSC_0012

Dar niekada nieko negaminau su slyvomis...

Slyvų Pyragas su Vaniliniu Kremu:

DSC_0049

Tikrai puikus pyragas, ypač patiko tešla kuri buvo labai švelni ir trapi, ir taip puikiai derėjo su saldžiu kremu.

Reikės:
·         1 ½ stiklinės miltų
·         druskos
·         100 g sviesto
·         3 v.š. šalto vandens

·         500 g slyvų
·         stiklinės riebios grietinėlės
·         4 kiaušinio trynių
·         ½ stiklinės cukraus
·         1 v.š. vanilinio cukraus

Ant medines lentelės suberti miltus druską, gabalėliais pjaustytą sviestą. Viską kapoti peiliu, kol nesusidarys vientisi trupiniai. Tada užpilti vandeniu ir minkyti tol, kol susidarys vientisa masė. Gauta tešla iškloti riebalais ištepta kepimo formą. Kepti 10 minučių 180˚C orkaitėje.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Atsidėti. Puode užvirinti grietinėlę, nukaisti nuo ugnies. Įplakti kiaušinius. Paskui puodą vėl gražinti ant viryklės ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Atvėsinti ir sudėti vanilinį cukrų.
Slyvas perpjauti per puse, išimti kauliukus. Jas dėti ant iškepto papločio, išgaubta puse į viršų, užpilti kremu. Kepti 40 minučių 180˚C orkaitėje.

DSC_0057

Šaltinis: ,,ManoNamai

Thursday, August 23, 2012

Kreminė Voveraičių Sriuba


DSC_0007

Jau gal trečią kartą šiais metais randu voveraičių, pirmas kartas buvo liepos mėnesį, kai prie Ignalinos važiavome rinkti mėlynių, ir netyčia užtikome šių grybų. Tada juos tradiciškai apkepėme su svogūnais ir grietine, nepaisant patiekalo paprastumo buvo labai skanu.

Kreminė Voveraičių Sriuba:

Šį kartą jų radome daugiau, o prisiminus kaip aš mėgstu kremines sriubas, nutariau pabandyti šią. Tikrai nepaprastai gardi, didelis ačiū recepto autorei.

Reikės:

·         400 g voveraičių
·         1 svogūno
·         3 bulvių
·         druskos
·         pipirų
·         muskato
·         200 ml grietinėlės
·         1 l sultinio
·         1 v.š. sviesto

Išverdame bulves. Atsidedame. Svieste apkepiname voveraites ir svogūnus. Užpilame sultiniu, verdame 5-7 minutes. Sudedame bulves, nukeliame nuo ugnies ir sutriname trintuve. Pagardiname prieskoniais, supilame grietinėlę. Vėl pakaitiname, bet neužviriname. Skanaus!

Šaltinis: ,,ŽaidimųAikštelė"

Sunday, August 19, 2012

Persikų Limonadas


DSC_0002

Vasarai dar nesibaigus nutariau atsigaivinti limonadu, ilgai galvojau koki pasirinkus, bet iš parduotuvės parsinešusi persikų, pamaniau kodėl gi  ne, juk ir receptą senai turiu.
Taip pat nederėtų pamiršti, jog persikas puikus vaisius, jame yra kalio, kalcio, fosforo, magnio, vitamino A, E, C, folio rūgšties, o viename vaisiuje slepiasi tik 47 kalorijos.

Persikų Limonadas:

DSC_0010

Puikiai atgaivina, malonaus skonio. Iš pateikto recepto išeina 2 porcijos.

Reikės:
·         2 persikų
·         2 a.š. citrinos sulčių
·         2 v.š. medaus
·         3 stiklinių vėsaus vandens
·         ledukų serviravimui
·         persikų gabaliukų serviravimui

Persikus ir vandenį sutriname trintuvu. Gautą mišinį perkošiame, vandenį pasiliekame, minkštimą išmetame. Į gautas persikų sultis pilame citrinos sulčių, medaus, gerai išmaišome. Į stikline dedame persikų gabalėlių, ledukų, užpilame sultimis. Skanaus!
Šaltinis: ,,TesatHome"

Wednesday, August 15, 2012

Varškės Pyragas su Mėlynėmis




DSC_0012

Mėlynėse daug ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų. Jose yra vandens, angliavandenių – gliukozės ir fruktozės, pektinų, organinių rūgščių, vitaminų, taninų ir antocianų. Tiesiog tobulos uogos, vienos iš mano mėgstamiausių, su jom kepu savo firminį mėlyniųkeksą, taip pat esu išbandžiusi ir kitokių receptų.
Varškė tai nepamainomas baltymų šaltinis, taip pat joje gausu vitaminų A, B, PP, C. Tikras stebuklas ir toks skanus. Manau kiekvienas yra kepęs kažką su varške, kokį apkepą, kuris visada išeina nepakartojamo skonio, ar ką panašaus.
Neperseniausiai aš sugalvojau sumaišyti du šiuos ingredientus viename kepinyje, rezultatas mane maloniai nustebino.

Varškės Pyragas su Mėlynėmis:

Šį pyragą drąsiai galėčiau vertinti 10 balų iš 10, kepinys tiesiog fantastiškas, nei pridėsi nei atimsi tikrai verta išbandyt.

Reikės:
·         100 g kambario temperatūros sviesto
·         ½ stiklinės cukraus
·         185 g miltų
·         ½ a.š. kepimo miltelių
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         žiupsnelio druskos
·         kiaušinio

·         400 g varškės
·         100 g grietinės
·         ½ stiklinės cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         2 kiaušinių
·         stiklinės mėlynių

Inde sumaišyti cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įmaišyti sviestą ir maišyti tol kol nesusidarys trupininga masė. Įmušti kiaušinį ir maišyti tol kol tešla netaps vientisa. Ja išlipdyti riebalais išteptos kepimo formos kraštus ir dugną. Kitame inde sumaišyti varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gautą masę supilti ant tešlos. Apibarstyti mėlynėmis. Kepti 20-25 minutes 200˚C orkaitėje.
Šaltinis: ,,ManoNamai"

Tuesday, August 07, 2012

Trešnių Pyragas


DSC_0046

Trešnės nuostabios tamsiai raudonos uogos, kuriose gausu provitaminų A, vitaminų B, C, P, geležies, kalio, natrio, magnio, kalcio, fosforo. Šios uogos aktyvina medžiagų apykaitą, skatina smegenų veiklą, stiprina kraujagyslių sieneles. Jų privalumus galėčiau vardinti ir vardinti, bet dabar ne apie tai...

Trešnių Pyragas:

DSC_0056

Reikės:

·         100 ml cukraus
·         1 kiaušinio
·         1 kiaušinio trynio
·         1 citrinos žievelės
·         100 g sviesto
·         700 ml miltų

·         300 g trešnių be kauliukų
·         250 ml pieno
·         1 ½ a.š. vanilinio cukraus
·         2 kiaušinio trynių
·         100 ml cukraus
·         1 v.š. sviesto

Dubenyje sumaišyti cukrų, kiaušinį, kiaušinio trynį, tarkuota citrinos žievelę, sviestą ir miltus. Suvynioti gautą masę į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve vieną valandą.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Atsidėti. Puode užvirinti pieną su vaniliniu cukrumi. Į pieną pamažu supilti kiaušinių mišinį. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirštės, nuolat pamaišant. Išjungti ugnį, padažo viduryje dėti šaukštą sviesto.
2/3 tešlos iškloti kepimo formą, ji turėtų būti apie 27 cm skersmens, užpilti pieno kremu, apibarstyti trešnėmis. Likusią 1/3 tešlos atsargiai užbarstyti ant viršaus, taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių.
Kepti 45 minutes 200 ˚C orkaitėje.

Sunday, August 05, 2012

Dviejų Tešlų Keksiukai


DSC_0088

Labai, labai mėgstu keksiukus, juk jie tokie trapučiai, minkštučiai, gražučiai.

Dviejų Tešlų Keksiukai:

DSC_0060

Reikės:
·         150 g kambario temperatūros sviesto
·         150 g cukraus
·         2 kiaušinių
·         žiupsnelio druskos
·         150 g miltų
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         15 g kakavos
·         50 ml pieno
·         5 a.š. stiprios kavos
·         80 g šokolado

Sviestą iki purumo išplakti su cukrumi ir druska. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Kitame inde sumaišyti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Miltų masę įmaišyti į sviesto plakinį. Galiausiai supilti pieną ir gerai išmaišyti. Atidėti 1/3 tešlos ir ją sumaišyti su kava ir kakava. Į likusią tešlą įmaišyti kapoto šokolado.
Į keksiukų formeles pilti dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį rudos tešlos santykis turėtų būti kažkur 2:1.
Kepti 20-25 minutes 175˚C orkaitėje.

 Šaltinis: ,,Gamyklėlė"