Sunday, May 27, 2012

Šarlotka


DSC_0003
Iš obuolių galima prigaminti begales įvairių skanumynų: pyragų, sausainių...
Šarlatoka:
Purutis, bei ypatingai paprastai pagaminamas pyragas, kurio skonis tiesiog dieviškas.
Reikės:
·                6 obuolių
·                3 kiaušiniu
·                200 g. cukraus
·                1 a.š. vanilinio cukraus
·                125 g. miltų
·                malto cinamono
·                cukraus pudros
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.
Dideliame inde su cukrumi išsukti kiaušinius, įdėti vanilinį cukrų, miltus. Sudėti pjaustytus obuolius, gerai išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į aliejumi ištepta kepimo formą ir kepti 180˚C orkaitėje 55-60minučių. Apibarstome cinamonu ir cukraus pudra.
Skanaus!
Šaltinis:,,SmittenKitchen"

Tuesday, May 01, 2012

Trinta Bulvių Sriuba


DSC_0169

Dar viena trinta sriuba prie mano jau ganėtinai gausios trintų sriubų kolekcijos.

Trinta Bulvių Sriuba:

Iš dalies primena bulvių koše, bet ganėtinai neblogas bei įdomus variantas pietums.

Reikės:
·           3 stiklinių sultinio
·           600 g. bulvių
·           Svogūno
·           ½ poro
·           10 pievagrybių
·           150 ml grietinėlės
·           druskos
·           pipirų
·           šafrano

Bulves nulupame, supjaustome kubeliais, sumetame į sultinį ir verdame kol suminkštės. Svogūna nulupame supjaustome mažais gabalėliais, pora taip pat supjaustome tik griežinėliais. Kepame keptuvėje kol apskrunda, supilame į puodą. Pievagrybius nuplauname, supjaustome griežinėliais, pakepiname ir taip pat sudedame į puodą. Sriubą truputį pakaitiname, tada nukeliame nuo ugnies, sutriname trintuve, sudedame prieskonius, grietinėle. Išmaišome.