Sunday, March 25, 2012

Pusrytainiukai su Mėlynėmis


DSC_0201

Šaldiklyje dar radau užsilikusių mėlynių tad pamaniau kodėl ne? Labai mėgstu kepinukus su jomis visokius keksus, blynelius, trupininius pyragus.

Pusrytainiukai su Mėlynėmis:

O ši karta nusižiurėjau šiuos lengvai pagaminamus a le pusryčių batonėlius. Nepaprastai skanu. Net mama prašė dar iškept, tik, kad aš baisiausiai tingėjau.
Beja uogos gali būti tiek šviežios tiek šaldytos ir nebūtinai mėlynės:)

DSC_0220DSC_0191
DSC_0209DSC_0197



Reikės:
·         1 ½ puodelio miltų
·         1 puodelio rudo cukraus
·         1 ¼ puodelio avižų
·         ¾ a.š. druskos
·         ¾ a.š. kepimo miltelių
·         ½ a.š. sodos
·         ½ a.š. cinamono
·         ¾ puodelio sviesto supjaustyto kubeliais

·          ¼ puodelio rudo cukraus
·         1 v.š. citrinos žievelės
·         ½ a.š. cinamono
·         2 v.š. miltų
·         450 g. mėlynių
·         ¼ puodelio citrinų sulčių

Dubenyje sumaišome miltus, avižas, cukrų, kepimo miltelius, sodą, cinamoną. Įdedame sviestą ir maišome kol mase pasidarys ganėtinai vientisa.
Atsidedame 1 ½ puodelio mišinio. O visą kita dalį išdedame į kepimo popieriumi išdengtą formelę ir kepame 180˚C orkaitėje 12-15 minučių.
Per tą laika pagaminame įdarą. Nedideliame inde sumaišome cukrų, citrinos žievele, cinamoną ir miltus. Tada dedame uogas, citrinų sultis ir lydyta sviesta. Viską gerai sumaišome.
Uogas dedame ant jau kepto pagrindo, o tada ant viršaus dedame likusia tešlą. Kepame 180˚C orkaitėje 35-45 minučių kol gražiai apskrus. Atšaldom, o tada ir skanaujame!
Šaltinis: ,,SmittenKitchen


Friday, March 16, 2012

Trinta Pomidorų Sriuba

 DSC_0013

Kaip jau galėjote pastebėti esu trintų sriubų manijakė. Mano mėgstamiausia trinta pievagrybių. O šį karta nė kiek jai nenusileidžianti pomidorų.

Trinta Pomidorų Sriuba:

Labai paprastai pagaminama ir tiesiog viliojanti tuo paprastumu.
Pomidorus galima naudoti tiek šviežius, tiek skardinėse.

Reikės:
·         1 smulkiai pjaustyto svogūno
·         1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
·         1 tarkuotos morkos
·         saujos bazilikų
·         aliejaus
·         1kg pomidorų be odelių
·         1,1l sultinio
·         Druskos
·         Pipirų

Į didelį puodą pilame aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus, morkas, bazilikus. Uždengiame puodą ir viską verdame 20 minučių, kol suminkštės. Tada į puodą dedame pjaustytus pomidorus, sultinį, verdame dar 20 minučių. Po to sriubą sutriname trintuve. Pabarstome druska ir pipirais.
Nepakartojama su šviesia duona ir sūriu arba grietine.

Saturday, March 10, 2012

Morkų Pyragas


DSC_0649
Visada galvojau, kad saldumynuose morkos netinka. O keptos morkos tai išvis kažkas fui... Bet viena rudeni kažkokioje mugėje paragavau morkų pyrago ir supratau, kad skonis dieviškas ir kad visą tą laiką aš buvau neteisi...
Nuo tada jau spėjau iškepti pora pyragų su šia daržove, kelias partijas keksiukų, neįprastą morkų ir šokolado pyragą. O neperseniausiai kepiau šį gražuolį.
Morkų Pyragas:
Labai purus, minkštas, tiesiog idealus.
Reikės:
·         2 puodelių miltų
·         2 a.š. sodos
·         1 a.š. druskos
·         2 a.š. cinamono
·         ½ a.š. muskato
·         1 a.š. imbiero
·         1 ½ puodelio cukraus
·         1 ¼ puodelio aliejaus
·         4 kiaušinių
·         3 puodelių tarkuotų morkų
·         1 puodelio razinų
·         ½ puodelio kapotų graikinių riešutų
Vidutinio dydžio inde sumaišome miltus, sodą, druską, cinamoną, muskatą, imbierą. Dideliame inde mikseriu plakame cukrų ir aliejų. Po vieną įmaišome kiaušinius. Į šį mišinį supilame miltus. Gerai sumaišome. Tada dedame morkas, razinas, riešutus. Vėl viską gerai sumaišome.
Pasirinktą formą išklojame kepimo popieriumi , į ją supilame tešlą. Kepame apie 40 minučių 175˚C rkaitėje.

Wednesday, March 07, 2012

Trinta Pievagrybių Sriuba


DSC_0015

Pavasariui naujas blogo stilius ir be abejo naujas receptukas!

Trinta Pievagrybių Sriuba:

Viena iš mėgstamiausių.

Reikės:
·         250g pievagrybių
·         1 svogūno
·         ½ poro
·         50g sviesto
·         250ml vištienos sultinio
·         250ml pieno
·         2v.š. miltų
·         pipirų
·         druskos
·         120ml grietinės
Puode ištirpiname sviestą, sudedame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, svogūną, porą. Kepame 5 minutes. Suberiame miltus ir viską gerai sumaišome. Tada pilame sultinį, pieną, pagardiname prieskoniais. Puodą uždengiame dangčiu ir verdame ant silpnos ugnies 20 minučių, kartais pamaišome. Puodą nukeliame nuo ugnies, įdedame grietinę ir sutriname trintuve :)


Monday, March 05, 2012

Jautienos Pyragėliai (empanados)


DSC_0038
Meksikietiška virtuvė tai kažkas nepakartojamo, aišku nereikia pamiršti, kad joje pagrindinį vaidmenį užima mėsa, jautiena. Patiekalai dažniausia būna aštrūs ir labai sotūs. Bet tikrai nepakartojami, juk tikrai visi mėgstame Čili sriubytę, tortilijas, mėsos troškinius tokius kaip cilli con carne. Manau tai vieni iš populiaresnių meksikietiškų valgių.

Jautienos Pyragėliai(Empanados)
    
·           4 ½ puodeių miltų
·           2 a.š. druskos
·           250g. sviesto supjaustyto kubeliais
·           2kiaušinių
·           2/3 puodelio vandens

·           1 kiaušinio suplakto su 1v.š. vandens

·           2 kietai virtų kiaušinių
·           ½ svogūno
·           1 česnako skiltelės
·           400g. jautienos faršo
·           2 v.š. pjaustytų alyvuogių
·           1(400g.) skardinės pjaustytų pomidorų
·           druskos
·           pipirų
·           bazilikų
·           čili paprikos miltelių

Tešlai miltus sumaišome su druska, sudedame kambario temperatūros sviesto gabaliukus, ir viską minkome pirštais. Kitame inde šakute suplakame kiaušinius ir vandenį. Mišinį supilame i miltus. Paminkome. Iš tešlos padarome 2 pailgus apskritimus. Susukame juos į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve bent 1 valandą.
Įdarui aliejuje pakepiname svogūnus, įdedame česnakus. Pakepame. Tada sudedame faršą. Kepame. Galiausiai sudedame alyvuoges, pomidorus, prieskonius ir maišydami kepame dar 5 minutes. Nukeliame nuo ugnies, sudedame smulkiai pjaustytus kiaušinius.
Iš šaldytuvo išsitraukiame pirma tešlos kamuolį ir puse kitos tešlos. Visą tai padaliname į 18 dalių ir iš kiekvienos suformuojame apskritimą. Tada imame pirmąjį apskritimą jį plonai iškočiojame. Dedame 2 šaukštus įdaro , suspaudžiame kraštus. Gautą pyragaitį dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį procesą pakartojame su likusiais tešlos kamuolėliais. Kai jau pyragaičiai bus ant skardos, juos ištepame kiaušinio ir vandens mišiniu.
Dedame į 200˚C orkaitę ir kepame apie 25 minutes.

Sunday, March 04, 2012

Garfildo Lazanija


DSC_0037

Makaronų patiekalai vieni iš mano mėgstamiausių. Spagečiai su pomidorais, tagliatelle su mascarpone ir špinatais, cannellioni su rikota ir špinatais. Niam!

Garfildo Lazanija

DSC_0004

Šį lazanijos receptą turiu ganėtinai senai. Pagal jį esu gaminus jau tikrai nekarta. O jei reiktų jį apibūdinti vienu žodžiu, sakyčiau TOBULAS! Ir tai ne mano vienos nuomonė:)
Reikės:

  • ·         1 pakelio lazanijos lakštų

  • ·         300g. jautienos faršo
  • ·         100g. kumpio
  • ·         3 didelių morkų
  • ·         2 svogūnų
  • ·         1 stiklinės sultinio
  • ·         1 stiklinės pomidorų padažo
  • ·         5 pomidorų
  • ·         druskos
  • ·         pipirų
  • ·         čiobrelių
  • ·         lauro lapų

  • ·         50g sviesto
  • ·         85g miltų
  • ·         0,5l pieno
  • ·         druskos
  • ·         pipirų

  • ·         300g fermentinio sūrio
  • ·         Truputi sviesto

Pakepiname faršą ji atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, vyną, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.

Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.

Kepimo formos dugną ištepame sviestu dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kita lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.

Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!

DSC_0017