Monday, March 05, 2012

Jautienos Pyragėliai (empanados)


DSC_0038
Meksikietiška virtuvė tai kažkas nepakartojamo, aišku nereikia pamiršti, kad joje pagrindinį vaidmenį užima mėsa, jautiena. Patiekalai dažniausia būna aštrūs ir labai sotūs. Bet tikrai nepakartojami, juk tikrai visi mėgstame Čili sriubytę, tortilijas, mėsos troškinius tokius kaip cilli con carne. Manau tai vieni iš populiaresnių meksikietiškų valgių.

Jautienos Pyragėliai(Empanados)
    
·           4 ½ puodeių miltų
·           2 a.š. druskos
·           250g. sviesto supjaustyto kubeliais
·           2kiaušinių
·           2/3 puodelio vandens

·           1 kiaušinio suplakto su 1v.š. vandens

·           2 kietai virtų kiaušinių
·           ½ svogūno
·           1 česnako skiltelės
·           400g. jautienos faršo
·           2 v.š. pjaustytų alyvuogių
·           1(400g.) skardinės pjaustytų pomidorų
·           druskos
·           pipirų
·           bazilikų
·           čili paprikos miltelių

Tešlai miltus sumaišome su druska, sudedame kambario temperatūros sviesto gabaliukus, ir viską minkome pirštais. Kitame inde šakute suplakame kiaušinius ir vandenį. Mišinį supilame i miltus. Paminkome. Iš tešlos padarome 2 pailgus apskritimus. Susukame juos į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve bent 1 valandą.
Įdarui aliejuje pakepiname svogūnus, įdedame česnakus. Pakepame. Tada sudedame faršą. Kepame. Galiausiai sudedame alyvuoges, pomidorus, prieskonius ir maišydami kepame dar 5 minutes. Nukeliame nuo ugnies, sudedame smulkiai pjaustytus kiaušinius.
Iš šaldytuvo išsitraukiame pirma tešlos kamuolį ir puse kitos tešlos. Visą tai padaliname į 18 dalių ir iš kiekvienos suformuojame apskritimą. Tada imame pirmąjį apskritimą jį plonai iškočiojame. Dedame 2 šaukštus įdaro , suspaudžiame kraštus. Gautą pyragaitį dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį procesą pakartojame su likusiais tešlos kamuolėliais. Kai jau pyragaičiai bus ant skardos, juos ištepame kiaušinio ir vandens mišiniu.
Dedame į 200˚C orkaitę ir kepame apie 25 minutes.

No comments:

Post a Comment