Saturday, December 10, 2011

Žiedinis Kopūstas + Saliero Šaknis = Tobula Sriuba

DSC_0103
Trintos sriubos mano mėgstamiausios: pievagrybių, moliūgų. Bet šį karta nutariau paeksperimentuoti...
Žiedinis Kopūstas + Saliero Šaknis = Tobula Sriuba
... ir nenusivyliau. Sriuba buvo labai, labai gardi. Produktai kartu tobulai dera. O ypač skanu su skrudinta balta duonyte. Pabandykit.
Reikės:
·         1 saliero šaknies, nuluptos ir supjaustytos į 1cm kubelius
·         1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto supjaustyto į 1cm gabalėlius
·         2 trintų česnako skiltelių
·         4 puodelių vištienos sultinio
·         saujos tarkuoto parmezano(naudojau ,,Džiugą‘‘ silver)
·         ½ puodelio grietinės
·         Cukraus, druskos
·         aliejaus
Zepterio(Berghof) tipo puode pakaitiname aliejų, sudedame salierą, žiedinį kopūstą ir kepiname 3 minutes. Sudedame česnaką ir kepiname 1 minutę. Supilame sultinį, įdedame sūrį. Ir verdame 30 minučių. Nukeliame puodą nuo ugnies ir sutriname trintuve. Gražiname puodą ant ugnies. Supilame grietinę, prieskonius ir pakaitiname dar 5 minutes. Laikas valgyti:)
Šaltinis: ,,TasteFoodBlog

Thursday, December 08, 2011

Spanguolių ir Obuolių Užkepėlė

DSC_0081
Žinau ruduo jau baigėsi atėjo žiema, bet vis tiek manau, kad pas kažkuriuos dar liko obuolių, o gal net spanguolių, o jei ne patapykit šį paprasta receptuką kitam rudeniui:D
Spanguolių ir Obuolių Užkepėlė:
Labai skanu su vaniliniais ledais...
DSC_0046DSC_0077
DSC_0083DSC_0039


Reikės:
·         400g. spanguolių
·         1 ½ puodelio cukraus
·         ½ puodelio apelsinų sulčių
·         5-6 obuolių(nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis)
·         120 g sviesto
·         1 puodelio avižų
·         ½ puodelio cukraus
·         1 puodelio miltų
·         2 ½ a.š. cinamono

Į įkaitintą keptuvę dedame spanguoles, 1 ½ puodelį cukraus, apelsinų sultis. Sumaišome ir ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 15 minučių, spanguolės turi suminkštėti ir priminti padažą. Išjungiame kaitrą ir sudedame obuolius, maišome tol kol visi obuoliai yra padengti spanguolėmis. Gautą mase sudedame į kepimo formą. Atidedame. Vidutinio dydžio inde sumaišome kambario temperatūros sviestą, avižas, miltus, cukrų, cinamoną. Viską gerai išminkome. Gautą tešla paskleidžiame ant obuolių mišinio.
Kepame 45 minutes 190˚C orkaitėje.


DSC_0064DSC_0055

DSC_0060DSC_0050

Šaltinis: ,,SavorySweetLife

Friday, December 02, 2011

Šokoladinis Morkų Pyragas

DSC_0008
Šokoladinis Morkų Pyragas:
Įspėjimas: Labai Saldu!
dfgggg
Reikės:
·         200ml razinų
·         100ml romo
·         175g. sviesto
·         200ml cukraus
·         3 kiaušiniu
·         350ml smulkiai tarkuotų morkų
·         50ml grietinės
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         200ml miltų
·         2 v.š. kakavos
·         100g baltojo šokolado
·         100g juodojo šokolado
·         manų kruopų

·         100g baltojo šokolado
·         30g sviesto
·         175g lydyto sūrelio be priedų

Razinas pusdieniui pamerkti į romą.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti smulkiai tarkuotas morkas, grietinę, miltus,, kepimo miltelius, kakavą. Viską gerai išplakti. Įdėti kapotą baltą šokoladą, rome mirkytas razinas, vandens vonelėje tirpdyta juodą šokoladą. Viską sumaišyti. Sukrėsti į kepimo formą. Pyrago viršų apdengti folija(matine puse į viršų!) ir kepti 30 minučių 180˚C orkaitėje. Tada foliją nuimti ir kepti dar 20 minučių.
Pyragą atvėsinti.
Tuo metu vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sviestą, įmaišyti lydyta sūrelį.
Gauta masę tepti ant pyrago. Atvėsinti. Valgyti jau atšalusį.

Thursday, December 01, 2011

Cinamoninės Bandelės

DSC_1021
Žiema jau atėjo. Kalendorinė be abejo, nes sniego dar nematyt. Bet vis tiek lauke ganėtinai šalta. O grįžus namo taip norisi sušilti:)
Cinamoninės Bandelės:
DSC_0940
Minkštutės, skanutės, šiltutės. Ko gi daugiau reikia šaltiem vakaram? Nebent kavos/kakavos puodelio, gero filmo/muzikos.
Valgyti reikėtu šiltas, ką tik iškeptas, nes kita diena jos jau nebėra tokios ypatingos.
Reikės:
·         1 pudelio riebaus pieno
·         3 v.š. sviesto
·         4(ar daugiau) puodelių miltų
·         ½ puodelio cukraus
·         1 kiaušinio
·         2 ¼ a.š. mielių
·         1 a.š. druskos

·         ¾ puodelio rudo cukraus
·         2 v.š. malto cinamono
·         ¼ stiklinės sviesto

·         aliejaus(skardai tepti)

Tešlai: Į maža indą įpilame pieną, sudedame sviestą ir kaitiname mikrobanginėje apie 30s, kol sviestas ištirps ir gausime vientisą masę. Supilame į didesnį indą, dedame 1 puodelį miltų, cukrų, kiaušinį, mieles, druską. Maišome 3 minutes, mikseriu(mažiausiu galingumu). Sudedame likusius miltus. Maišome tol kol tešla pradeda formuoti rutulį(jei reikia įdedame daugiau miltų) . Tada tešla dedame ant darbastalio ir minkome 8 minutes, kol tešla tampa elastinga(įdedame daugiau miltų, jei tešla yra labai lipni). Iš tešlos padarome rutulį.
Didesnį inda ištepame aliejumi, dedame į jį tešlos rutulį, uždengiame maistine plėvele, rankšluosčiu ir paliekame 2 valandom, per ta laika tešla turėtu padvigubėti.
Įdarui: Sumaišome rudą cukrų ir cinamoną.
Tešla išimame iš indo. Iškočiojame. Patepame sviestu. Užbarstome cinamono ir cukraus mišiniu. Susukame(turi gautis kažkas panašaus į vyniotinį). Aštriu peiliu supjaustome į 18 dalių(man pavyko į 16). Bandeles sudedame į 2 keturkampes kepimo formas išteptas aliejumi(apie 20-25cm). Apklojame rankšluosčiu ir kildiname 40-45minutes(gali užtrukti ir ilgiau, bandelės turi padidėti 2kartus).
Orkaite įkaitiname iki 190˚C. Dedame bandeles ir kepame 20 minučių(bandelių viršus turi apskrusti, tapti geltonu).
Skanaus!
DSC_1046
Šaltinis: ,,SmittenKitchen