Tuesday, October 25, 2011

Trinta Aštri Moliūgų Sriuba

Trinta Aštri Moliūgų Sriuba:
DSC_0014
Skani, soti, kreminė, kiek aštroka. Jei vis dar turėčiau moliūgo būtinai pakartočiau...
Reikės:
·         1,5 kg. moliūgo
·         aliejaus
·         1 didelio svogūno
·         2 v.š. pomidorų padažo
·         4 puodelių sultinio(vištienos, daržovių)
·         druskos
·         1 a.š. aštrių paprikos miltelių
moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome mažais kubeliais. Į puodą įpilame aliejaus, sudedame savo moliūgus ir troškiname apie 20minučių arba kol jie suminkštės. Įdedame smulkintus svogūnus ir kepiname apie 5 minutes. Įdedame paprikos miltelius ir kepiname minutę. Įdedame pomidorų padažą, sumažiname kaitra ir troškiname dar 15 minučių.  Tada sutriname trintuve, pabarstome druska ir patiekiame su skrudinta balta duona. Skanaus!
 šaltinis: ,,RedNechRecipes"

Saturday, October 22, 2011

Makaronai su Sūriu

DSC_0015
Skambės juokingai bet šį patiekala atradau pasitelkusi kompiuterinį žaidimą, žaidime tavo herojus galėjo jį valgyti ir man pasidarė labai įdomu sužinoti kas čia per gardumynas.
Pasirodo jis yra labai populiarus Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir aš visiškai nesistebiu kodėl, juk ji pagaminti nereikia daug laiko, pastangų, o skonis tiesiog pasakiškas. Aišku patiekalas ganėtinai kaloringas ir riebus, bet labai skanus.
Makaronai su Sūriu
DSC_0017
M… Labiausiai man patinka tasaus sūrio skonis. Aš naudojau paprasta fermentini sūri, kuris sudarė ¾ naudoto sūrio, ir parmezana, jis sudarė ¼ naudoto sūrio,
Reikės(2 porcijom):
·         120g. smulkesnių makaronų
·         1 v.š. sviesto
·         1 v.š. miltų
·         ¾ puodelio pieno
·         Puodelio pasirinkto sūrio, arba jų mišinio
·         Druskos, pipirų
Išverdame makaronus. Atsidedame.
Keptuvėje išlydome sviestą, įmaišome miltų, gerai sumaišome. Sumažiname ugnį iki vidutinės. Po truputi, intensyviai maišydami, pilame pieną. Sumaišome iki vientisos masės. Išjungiame kaitrą, dedame druskos, beriame sūrio. Maišome iki vientisos masės. Sudedame makaronus, vėl viską gerai išmaišome.
Skanaus!
DSC_0021
Šaltinis: ,,Family-Kitchen

Thursday, October 20, 2011

Chilli con Carne

ADSC_0017
Šalta... Labai šalta...Rankose puodelis žalios arbatos ir nedidelis šokolado gabalėlis, stengiuosi perdaug neprisismaližiauti, tuoj metas vakarienei...
O jei taip kažką meksikietiško pasigaminus? Koki mėsos troškini? M... būtų nuostabu...
Chilli con Carne
DSC_0005
Šimtą kartų darytas, nepakartojamas ir taip vis nepabostantis troškinukas. Galiu garantuoti, kad tai pats mėgstamiausias mano receptas iš knygos ,,Didžioji Virtuvės Knyga“ ir tikrai daugiausia kartų gamintas.
Bandau sugalvoti kuo jis yra toks ypatingas, kad aš jį vis gaminu, gaminu, bet neišeina. Troškinys kaip troškinys, nei kokių ypatingų ingridientų nėra nei ko, bet vis tiek aš jį dievinų, galėčiau valgyti ir valgyti. Ypač su skrudinta sumuštinių arba itališka duona(svarbu kad būtų traški ir šviesi).
Reikės(4porcijom):
·         500g. jautienos faršo
·         2 svogūnų
·         1 skardinės(400g.) pjaustytų pomidoru
·         3 česnako skiltelių
·         100ml vandens
·         1 skardinės(400g.) baltųjų pupelių
·         Druskos, pipirų, aštrios paprikos(pagal skonį)

Jeigu neturite Zepte/Berghof tipo puodo:
Keptuvėje pakepinkite faršą sudėkite jį į puodą.
Pakepinkite griežinėliais pjaustytus svogūnus sudėkite į puodą.

Jei turite:
Tada į puodą įpilkite aliejaus pakepinkite svogūnus sudėkite faršą, pakepinkite.


Tada į puodą dėkite trintus pomidorus, smulkiai pjaustytus česnakus, supilkite vandenį. Gerai išmaišykite, užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Įmaišykite pupeles ir vėl viską pašildykite. Pagardinkite prieskoniais. Sudėkite į sriubos lėkštes ir apibarstykite sūriu. Patiekite su šilta, balta, skrudinta duona.