Wednesday, September 21, 2011

Storasis Obuolių Pyrgas

DSC_0353
Obuoliai...
Manau mes visi be jų neįsivaizduojame rudens. Kas be ko atrodo obuoliai, visi vienodi, bet kartu ir labai skirtingi. Vieni saldesni, minkštesni(puikiai tinka džemams, uogienėms) kiti rūgštesni, kietesni(labai skanu tiesiog sukrimsti), o kiti sausesni, saldesni(kaip tik tokių reikia pyragams)
Storasis Obuolių Pyragas:
Šį receptą jau senai buvau išsisaugojusi favorituose:) gal dar vasaros pradžioje turėjau... ir pagaliau močiutė privežė pilna dėže obuolių, laikas bandyti.
Pats gamybos procesas yra neįtikėtinai paprastas. Vienas, du tešla pagaminta, vienas, du obuoliai supjaustyti. Belieka šauti į orkaite ir tada... o tada ilgai ir nuobodžiai laukti uodžiant nuostabų pyrago kvapą:) Gerai kad jo skonis 150% atperka vargą, kurį turi kentėti ištisas dvi valandas.
DSC_0368
Reikės:
·         6 obuolių
·         1 v.š. cinamono
·         5 v.š. cukraus

·         2 ¾ puodelių miltų
·         1 v.š. kepimo miltelių
·         1 a.š. druskos
·         1 puodelio aliejaus
·         2 puodelių cukraus
·         ¼ puodelio apelsinų sulčių
·         2 ½ a.š. vanilinio cukraus
·         4 kaišinių
·         1 puodelio kapotų graikinių riešutų
Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame inde sumaišyti aliejų, apelsinų sultis, cukrų ir vanilinį cukrų. Gautą masę supilti į miltų mišinį. Išmaišyti. Tada po vieną įplakti kiaušinį. Sudėti graikinius riešutus. Viską gerai sumaišyti.
Tada nulupate obuolius, išimate seklytes ir supjaustote nedideliais kubeliais, kuriuos sudedate į dubeni ir apibarstote cinamonu bei cukrumi.
Į didelę pyrago formą pilate puse tešlos ir dedate pusę turimų obuolių, tada kitą puse tešlos ir likusius obuolius.
Pyragą kepate apie 2 valandas(arba tol kol įbedus medinė lazdelę ant jos niekas nekibs) 180˚C orkaitėje.
Receptas iš: ,,SmittenKitchen

Sunday, September 18, 2011

Sviestinis Moliūgų Pyragas

DSC_0023
Prisipažinsiu šį kartą rudeniškas minčių kratinys. Nepykit.
Sviestinis moliūgų pyragas:
Traputis. Minkštutis. Šiltutis. Pasakiškai kvepiantis.
Visi šie žodžiai puikiai apibūdina šia tobulybe, kurios norisi dar ir dar...
Taigi tai pirmas mano pyragas su moliūgais ir matyt nepaskutinis.
Tik jo atsikandus man iškilo vienas klausimėlis. Kodėl aš niekada ankščiau nebuvau sugalvojus išbandyti šios puikios amerikietiškos tradicijos? Gal todėl, kad Lietuvoje tai nepopuliaru? O gaila. Juk tai nebrangu ir labai skanu.
Tikiuosi laikui bėgant kepiniai su moliūgais išpopuliarės.
p.s. valgyti TIK šilta.
 Reikės:
200g. cukraus
200g. sviesto
1 v.š. vanilinio cukraus
5 didelių kiaušinių
240g. miltų
60g. kukurūzų miltų
200g. trintų moliūgų
saujos moliūgų sėklų
kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, iki purumo. Po viena įplakame kiaušinius. Sudedame puse miltų ir gerai išmaišome. Sudedame trintus moliūgus, gerai išmaišome. Sudedame likusius miltus.
Gauta masė sukrečiame į kepimo formą, apibarstome moliūgų sėklomis ir kepame 45-50 minučių 160˚C orkaitėje.
DSC_0039
Receptas iš: ,,PigPig‘sCorner