Monday, August 29, 2011

Traškių salotos

DSC_0011
Si karta labai, labai tingiu rašyt, bet kartu ir labai, labai noriu pasidalinti su jumis šiuo puikiu receptu.
Traškių Salotos:
Niekada negalvojau, kad salotas galima daryti su traškučiais, beja nuo jų labai priklauso pastarųjų skonis. Neturių savo megstamiausiu traškučių šioms salotoms esu eksperimentavusi su daug variantų. Šį karta dariau su žaliais leisais(svogūnų laiškų skonio) eilinį kartą rezultatas gavosi puikus), majonezą vartoju tik riebų(šį karta helmanz) nes nuriebintų niekada net ir neperku, mano manymu ten grynas vanduo ir skonio jokio.
Dar vienas dalykas salotas reikia valgyti iškart padarius, nes net kelios papildomos minutės duoda savo, traškučiai suminkštėja ir skonis iškart nebetas. O jei norite pavaišinti svečius siūlau sluoksniuoti, sumaišote visus ingridientus kartu, sudedate juos į dubeni, o ant viršaus beriate traškučių, tada kiekvienas išsimaišys pats sau, žodžiu jūsų laisvė eksperimentuoti. Skanaus!
DSC_0016
Reikės:
·         1 pakelio(apie 90g.) traškučių
·         1 indelio(400g.) konservuotų kukurūzų
·         4 kietai virtų kiaušinių
·         2 saujų smulkintų svogūno laiškų
·         Majonezo
Kukurūzus nuvarviname, sudedame į inda kartu su smulkintais virtais kiaušiniais, svogūnų laiškais, pagal skonį įdedame majonezo, viską gerai sumaišome, užberiame smulkintų traškučių, vėl sumaišome. Bėgame skanauti.

Thursday, August 25, 2011

Spagečiai su Pomidorais

Dažnai yra tokių dienų, kai mes baisiai tingime gaminti, bet paprasti sumuštiniai ar šaldyta pica atrodo per prastai. Juk taip norisi ko nors karšto, skanaus ir maistingo.
Spagečiai su Pomidorus
DSC_0003
Aš tuo atveju visada darau spagečius arba kitus makaronus(mano mėgstamiausi spagečiai) su pomidoru padažu. Būtent šis receptas yra labai paprastas, bet kartu ir labai gardus. Kiekviena karta aš ji vis tobulinu ir bandau atrasti aukso viduriuką tarp gamybos paprastumo ir patiekalo skanumo. Įvertinkit.
Reikės(4 porcijom):
·         260g. spagečių(vienam žmogui reikia 65g. spagečių)
·         1 (400g.)  skardinės kapotų pomidorų be odelės arba 4-5 gerai prinokusių šviežių pomidorų
·         1 svogūno
·         3 skiltelių česnako
·         150g. fetos
·         Bazilikų
·         Druskos
·         Pipirų
·         Raudonųjų paprikų miltelių
·         4 saujų tarkuoto fermentinio sūrio
Pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės verdame spagečius(mano patarimas niekada nesusigundykite pigiaisiais spagečiais, nes jų kokybė yra labai prasta, makaronai sulimpa ir tampa vienu didžiuliu gumulu kurį reikia pjauti peiliu, visada pirkite kokybiškus spagečius ant kurių pakuotės turi būti užrašyta de Gusto ar kažkas panašaus:D).
Taigi į keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, jiem lengvai apskrudus pilame pomidorus, juos kepiname apie 5 minutes, arba tol kol suminkštės ir taps vientisa mase(proceso metu būtina periodiškai maišyti). Tada sudedame pjaustyta feta ir viską gerai sumaišome iki vientisos masės. Sudedame prieskonius.
Makaronai išvirė. Tada nuvarviname nuo ju vandenį, sudedame į lėkštes, uždedame padažo, pabarstome tarkuotu sūriu. Ir skanaujame.
Bent jau aš patiekalą paruošiu per makaronų virimo laika t.y.per 8 minutes. Tikiuosi ir jum taip pavyko :)

Wednesday, August 24, 2011

Lašiša su Pesto Padažu

DSC_0027
Artėja ruduo ir daugėja įvairių receptėlių mano blogę. Peržiūrėjusi visus turimus postus supratau, kad pas mane vyrauja desertai, bet bandysiu taisyti padėtį.
Lašiša su Pesto Padažu:

DSC_0002
Mano bazilikai užaugo. Pagaliau. Aš to taip ilgai laukiau. O sulaukusi iškarto puoliau darytis pesto, juk jis mėgstamiausias mano padažas. Praeitais metais taipogi ji valgiau su lašiša, niam niam, o šiais bevalgydama dar pagalvojau, kam tos lašišos juk pesto labai skanu ir su skrudinta balta duona, tiesiog nuostabus užkandis žiūrint filmą ar prieš valgi.
4 porcijoms reikės:
Pesto padažui:
·         150 ml kietai suspaustų šviežių baziliko lapelių
·         Druskos
·         Juodųjų pipirų
·         1 česnako skiltelės
·         2 v.š. graikinių riešutų
·         50ml tarkuoto parmezanos
·         100ml aliejaus
Žuviai reikės:
·         480g. lašišos(pjausnelių)
·         Druskos
·         Pipirų
·         Krapų
·         Paprikos miltelių
Pirma pasigaminame padažą ir tai padaryti yra labai lengva, tiesiog sumetame visus produktus ir sutriname juos trintuve. Padažas jau yra:)
Tada žuvį įtriname prieskoniais. Ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Patiekiame su šviežiomis salotomis ir pesto padažu. Pasidaryti lengva ir greita.
DSC_0015

Pesto padažo receptas iš: ,,DidžiosiosVirtuvėsKnygos

Sunday, August 21, 2011

Pyragas su Ananasais

DSC_0268
Pyragas su Ananasais
Dar vienas tiesiog tobulas pyragėlis, šįkart su visiškai nauju ingridientu, ananasais. Tai pirmas kartas kai kažką kepu su jais ir tikrai neesu nusivylusi. Kepinys net peraugo savo lūkeščius, buvo nepaprastai minkštas, purus. Skanumėlis. Siūlau išbandyti.
DSC_0246
Reikės:
·         1 puodelio rudo cukraus
·         ½ puodelio sviesto
·         1 apie 600g. skardinės ananasų griežinėlių
·         1 ½ stiklinės + 6v.š. miltų
·         6v.š. kapotų migdolų
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         ½ a.š. druskos
·         1 ¾ puodelio cukraus
·         1 puodelio sviesto
·         4 didelių kiaušinių
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         ¾ puodelio grietinėlės
Pradekite nuo karamelinio užpilo. I puodą sudedame puodeli rudojo cukraus ir ½ puodelį sviesto. Viską kaitiname ant silpnos ugnies kol masėje atsiranda burbuliukų. Tada gauta karamelę supilame į kepimo formą. Ant viršaus sudedame ananaso griežinėlius.
Tada gaminame tešlą. Kartu maišome miltus, migdolus, druską ir kepimo miltelius.
Kitame inde el.mikseriu sumaišome cukrų ir sviestą. Po to po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome vanilinį cukrų. Po truputi įmaišome miltų kišinį, tada grietinėlę.
Gauta mase supilame į kepimo formą ant karamelės.
Kepame apie 1h 15min 180˚C orkaitėje. Ar iškepęs patikriname mediniu pagaliuku ji besdami į pyrago centrą, jei pagaliukas apsivėlė - neiškepęs, neapsivėlė – iškepęs. Kai iškepa pyragą reikia pašaldyti bent 10 minučių, o tada jau galima skanauti.
DSC_0252
Šaltinis: ,,SimplyRecipes

Friday, August 19, 2011

Šokoladiniai Sausainiai

DSC_0204
Vasara artėja į pabaiga... orai su kiekviena diena darosi vis niūresni, oras šąla, saulytės matosi vis mažiau. Puikus metas šokoladiniams vafliams arba puikiams sausainukams.
Šokoladiniai Sausainiai:
DSC_0107 DSC_0131
Gal iš išvaizdos jie neatrodo labai tobuli(mano kalte sudėjau juos per arti) bet skonio prasme jie yra tikrai nuostabūs. Labai traškūs(ryžių dribsnių dėka) skaniai kvepiantys ir nepakartojami tose vietose kur pasitaiko šokolado gabalėlis.
Puikus užkandis artėjančiais rudens vakarais.
Sudėtis:
·         1 ¼ puodelio miltų
·         1/3 puodelio kakavos
·         ½ a.š. sodos
·         11 v.š. sviesto
·         puodelio cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         ¼ a.š. druskos
·         100 g. pieniško šokolado
·         100ml ryžių dribsnių
Dubenyje sumaišyti miltus, kakava ir gesinta sodą.
Kitame inde elektriniu plakikliu sviesta išplakti iki purumo. Supilti cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakti apie 2 minutes. Į gautą masę įmaišyti miltų mišinį, gerai suplakti(gauta tešla gali būti trapi). Suberti šokoladą ir ryžių dribsnius. Sumaišyti.
Gauta tešla padalinkite į dvi dalis. Iš jų suformuokite dešras(skamba juokingai, bet nesugalvojau kaip dar butu galima apibudinti), susukite jas į maistinę plėvelę ir šaldykite šaldytuve 3 valandas.
Tešla ištraukite iš šaldytuvo supjaustykite 1 centimetro griežinėliais. Griežinėlius sudėliokite ant skardos išklotos kepimo popieriumi(jum prireiks 2 skardų) palikdami 2,5cm tarpelius tarp sausainėlių. Kepkite 175˚C orkaitėje apie 11-12 minučių. Atšaldyti. Ir bebijo skanauti, nuostabu vakare su šiltu pienu. *niam*
Adaptuota iš: ,,Amadelaine"