Monday, April 18, 2011

Jogurtinis Pyragas su Laimais

DSC_0061
Pagaliau atostogos, atrodo, kad galėčiau ramiai išsimiegoti, bet deja taip nėra. Rytais atsikeliu kokia 8-9 valanda ir baisiai neturiu ką veikti, o vakarais kokia 6 einu pagulėti ar tai ne juokinga? Manau, kad tikrai taip:)
Šiai savaitei turiu ganėtinai daug planų kulinarijos srityje: Ferrero Rocher(pagal Sonatina) šį receptuką jau senokai esu nusižiurusi, bet taip ir neišbandau, o dabar kai jau nusipirkau visus ingridientu, labai netgi galimas daiktas, kad po kelių dienų jie puikuosis ant mano stalo. Tiramisu, ta proga, kad Rimi buvo akcija maskarponės sūriui(jo pasiėmiau net kilogramą) planuoju tobulinti savojo deserto kokybę, praeita karta jis tikrai buvo labai skanus, bet manau kiek per skystas. Ir paskutinis planas tikras varškės apkepas, gal skaniausias koki tik kada esu ragavus, gavau jo receptą taigi reikės išmėginti.
Bet užteks tu ateities planų, geriau jau:
Jogurtinis Pyragas su Laimais:
DSC_0078
Šis pyragas savo skoniu truputi primena varškės pyragą, tik yra lengvesnis ir puresnis. Po vienos savo nesėkmės su citrininiu pyragu, labai bijojau imtis ir šito, galvojau vėl neišeis bus per kartu. Laimei šį karta viskas klostėsi puikiai, pyragas gavosi geresnis nei tikėtasi tikras gardumėlis, o jau tas padažas. Taipgi ši pyragą skaniausia valgyti šilta, o dar geriau ką tik iškepta:)
Tešlos sudėtis:
·         1 puodelio natūralaus, kuo galima riebesnio jogurto
·         1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
·         1 puodelio cukraus
·         1 laimo žievelės
·         ¼ puodelio laimų sulčių
·         2 kiaušinių
·         1 2/3 puodelio miltų
·         3 a.š. kepimo miltelių
·         2 a.š. sodos
·         1/8 a.š. druskos
Padažo sudėtis:
·         350g. mėlynių arba braškių arba šių uogų mišinio
·         ¼ puodelio vandens
·         3 v.š. cukraus
·         1 v.š. laimų sulčių
Pyrago gamyba:
Dideliame inde sumaišome jogurtą, aliejų, cukrų, laimo žievelę ir laimo sultis. Vienas po kito sudedame kiaušinius, maišome po kiekvieno kiaušinio. Sudedame miltus, kepimo miltelius, nugesintą sodą ir druską, sumaišome. Mišinį sudėti į sviestu ištepta formą ir kepti 35-40minučių 180˚C orkaitėje, kol atsiras auksinis rudumas. Iškepus pyragą reikia išimti iš formos, nes kitaip jis gali prilipti. Patiekti šilta.
Padažo gamyba:
Uogas, vandenį, cukrų ir sultis sutrinti trintuve. Viskas padažas padarytas. Galite pilti ant pyrago gabalėlių ir valgyti.
DSC_0061
Šaltinis: SmitttenKitchen

Saturday, April 16, 2011

Penne Rigate su Grybais

ASC_0061
Trumpas postukas:)
Šiandien turiu visai neblogų planų susiejusių su gaminimu, planuoju išbandyti jogurtinį pyragą. Taigi jei pasiseks laukit:)
Penne Rigate su grybais:
Visai neblogas ir greitas receptukas, manau labiausia jis pravers vasaros gale arba rudeni, kai būsime prisirinkę krūvas grybų ir nežinosime ką su jais daryt.
·         350g. penne rigate makaronų
·         50g. sviesto
·         200g. šaldytų baravykų(galima ir šviesiu ir džiovintų)
·         1 svogūno
·         0,5 puodelio pomidorų pastos
·         petražolių
·         druskos
·         pipirų
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti pjaustytus grybus, pakepinti. Sudėti druska, pomidorų pastą ir kepti apie 10minučių. Per tą laiką išvirti makaronus, juos sudėti į gaminamą padažą įdėti sviesta, kapotas petražoles ir pipirus.

Friday, April 15, 2011

Šokoladinia vafliai

ADSC_0036
Eilinis ilgas tarpas, tokia jau aš negaliu rašyti reguliariai, man tiesiog neišeina. Ir tai visai ne todėl, kad neturėčiau ką rašyti. Ir visai ne todėl, kad man pritrūko receptų, tikrai ne. Tiesiog tingisi ir nieko čia nepakeisi.Ši savaitė tikrai keistoka, joje buvo keletas nemalonių įvykių, bet jie beveik pamiršti. Jau ryt savaitgalis ir išsvajotosios Velykų atostogos, pagaliau išsimiegosiu ir ne tik:)Beje artėja Velykos, pats laikas paieškoti įdomesnių receptų. Gal jau radote kokių?
Šokoladiniai vafliai:
m... tiesiog dievinu vaflius paprastus, su bananais, saulėgrąžom ar obuoliais, visi jie skanučiai, minkštučiai. Nepamirškime tik to jog jiems reikalinga vaflinė. Taigi tiems kas juos turi siūlau laiko patikrinta receptuką. Iš šio tešlos kiekio tikrai išeis nemažai vafliu, tad jei ketinate suvalgyti tik kelis siūlau ji padalinti i dvi ar net tris dalis.
Sudėtis:
·         125g. sviesto
·         150g. cukraus
·         citrinos žievelė
·         3 kiaušiniai
·         250ml pieno
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         7v.š. kakavos
ADSC_0015ASC_0017
ADSC_0032
ADSC_0037

Pirma sumaišome sausus produktus(cukrų, miltus, kepimo miltelius, kakava, citrinos žievelę), tada maišydami dedame skystus produktus(kambario temperatūros sviestą, kiaušinius, pieną) sumaišome. Kepame vaflinėje apie 5-10minučių. *niam*