Tuesday, February 22, 2011

Avokadų ir Krevečių salotos / Avocado and Shrimps Salad

Nuobodi ir sunki savaitė, kuri jau dabar pradėjo įgrysti. O dar krūvos pamokų. Man baisiai, baisiai reikia atostogų, o jos dar negreit.

Taip pat savaitgali susiradau krūva receptų kuriuos norėčiau išbandyti. Jų yra apie 20 ir visi tokie įdomūs. Ką manot jei pirmu bandymu pasirinkčiau paprikų pyragėlius? Patiktų?
Knygų mugėje, buvo tikrai smagu. Labai daug pigių knygų po 5litus, deja jos manęs nesuviliojo, kažkaip nesu įpratus pirkti ko man nereikia, net jei ir kaina būna labai maža. Aišku viena knyga nusipirkau, apie bakalauro studijas UK, jei ką tai viena iš mano svajonių.

Avokadų ir krevečių salotos:

ADSC_0088

Šį receptą drąsiai galėčiau vadinti klasika. Net neatsimenu kada pirma karta ragavau šio skanėsto, kuri man darydavo tėvai. Salotos tikrai skanios ir įdomios, o svarbiausia čia ne koks receptas nukopijuotas nuo knygos ar blogo. O tikrai unikalus(tikiuosi mano šeimos receptas. Patariu išbandyt ir tikiuosi nenusivilsit.
Kaip matot produktų nedaug. Patariu valgyt su skrudinta duona arba kaip aš dariau šį kartą su Tortilla Chips.

Sudėtis:
• 3 kietai virti kiaušiniai
• 3 avokadai
• 200g. krevečių
• 200g. sūrio
• 3 salotų lapai
• 1 citrinos sultys
Visus ingridientus supjaustome kubeliais sumaišome užpilame citrinų sultimis, vėl sumaišome valgome. Paprasta?

ADSC_0078

This week is hard and boring. I hate it. And I have so much homework to do. I really, really need a break, but I won’t get any soon.
Also during the weekend I find a lot of nice recipe, which I would like to try. It’s 20 of them and they are very interesting. What would you say if I make priority for pepper cupcakes? Would you like it?
Book Market was such a fun. There were a lot of books just for 5litas. But I didn’t buy any of them. Because I’m not that kind of girl witch spend her money on things she don’t need at all. Of course I bought one book, about baccalaureate studies in UK. In fact it is one of my biggest dreams.

Avocados and shrimps salad:

ADSC_0081

This recipe I could call classic one. I even can’t remember thirst time tasting it. Salad is delicious and interesting. But most important thing about this recipe is that my parents create it (I hope so) and you won’t find it anywhere else. It’s not copied from cook book or from blog, it’s all mine. Try it, I hope you won’t chagrin.
It’s not many of products, as you can see. Eat it whit toast or whit Tortilla Chips.

Ingredients:
• 3 hard boiled eggs
• 3 avocados
• 200g. shrimps
• 200g. cheese
• 3 salad leafs
• 1 lime juice
You need to cut all ingredients to small cubes. Mix it. Put lemon juice on. Mix again. Easy?

DSC_0092

Friday, February 18, 2011

Dar Kartą Mėlynės / Once Again Blackberries

Šiandien, buvau labai pavargusi, o dar mokykla. Greitu laiku miego trukumas mane turėtu pribaikt. Laimei tai netrukdo gaminti.

Jau senokai buvau nusižiūrėjus vieną nuostabų receptą. Blyneliai su mėlynėmis. M..... skamba viliojančiai, bent man, kai šaldiklis prigrustas mėlynių, vos įmanoma uždaryti.
Beje ryt knygų mugė. Ir taip aš joje dalyvauju. Kiek girdėjau šiais metais ji turėtu būti nuostabi, nors kai man bus pirmas kartas neturėsiu su kuo ir palyginti, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad patiks, o jei ne tai tikiuosi, kad bent laikas praleistas kelionėje neprailgs : )

Purūs blyneliai su mėlynėmis:

DSC_0068

Tiesa sakant kai pradėjau kepti blynelius gero rezultato visiškai nesitikėjau, jie bandė svilti ir panašiai. Tai po gi juos buvo labai sunku vartyti jie prastai kepė. Tai vyko iki tol kol sviesta(nurodyta recepte) nepakeičiau į aliejų. Jis žymiai geriau tinka šiems ir ne tik šiems blyneliams kepti, jie nesvyla ir nelimpa prie keptuvės. Kaip ir sakiau pradžia man atrodė nekokia, bet kai prisėdau valgyti mano nuomone pasikeitė, blyneliai išėjo nuostabūs, puručiai lengvučiai. O ir mėlynės čia tiesiog puikiai tiko. Be to valgant patarčiau blynelius apibarstyti cukrumi, bus skaniau nei skanu.
Pagal receptą išeina apie 12 purių blynelių, kurių užkasti užteks 3 žmonėms, pavalgyti 2.
Blynelių skonis 10/10. Sudėtingumas gaminant 1/5.

sudėtis:
• 1 puodelio miltų
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 0,5 a.š. sodos
• 0,25 a.š. druskos
• 1,5 v.š. cukraus
• 1 kiaušinis
• 1,5 puodelio pasukų
• 2 v.š. sviesto
• 1 puodelio mėlynių
• aliejaus, kepimui

sumaišyti miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cukrų. Įmaišyti kiaušinį, pasukas, sviesta. Viską suplakti virtuviniu kombainu.
Į įkaitinta keptuvę įpilti aliejaus. Pilti blynų tešla(vienoj keptuvėje išeina kepti apie 2 blynus. Vienam blynui reikia apie trijų v.š. tešlos) ją gausiai apibarstyti mėlynėmis. Kai ant tešlos viršaus atsiras burbuliukų apversti ir truputi pakepti, kol gražiai apskrus.

DSC_0018
 
DSC_0046
 
Today I was very tired, but still I was at school... if I won’t sleep enough I think I will become crazy. Luckly that won’t stop me from cooking.

Long time ago I saw one perfect recipe. Blueberry pancakes. M... sounds wonderful. Once again I will remand you :D my freezer is full of blackberries. I even thought I won’t close it.
Oh yehh tomorrow is book mart in Vilnius. And yes I will go to see it. I heard that this year it should be pretty good. Sadly I won’t be able to compare. Because It will be first time then I visit it. I hope I will like it, if not, I hope that the time spend on journey will be nice ; )

Light Blubbery pancakes:

DSC_0065

Honesty then I start to bake this pancakes I thought it will be disaster. I have this kind of thoughts until I replaced butter to sunflower oil. After that moment everything started to go well. As I sad beginning was terrible, but then I started to eat I realised: it’s amazing. Pancakes were light and delicious. And blackberries was the berries just for this kind of pancakes. Also then you will eat this pancakes try to put little bit sugar on them. It makes them even more delicious.
Using this recipe you can make about 12 pancakes. 3 people will be able to have a light snack. Or 2 people will be able to get stuffed.

Ingredients:
• 1 cup flour
• 1 teaspoon baking powder
• 0,5 teaspoon soda
• 0,25 teaspoon salt
• 1,5 tablespoon sugar
• 1 egg
• 1,5 cup buttermilk
• 2 tablespoon butter
• 1 cup blackberries
• Sunflower oil, for baking

Mix flour, baking powder, soda, salt, sugar. Mix in egg, buttermilk, butter. Mix everything with blender.
Cook everything in hot pan whit sunflower oil. In the same time you can bake 2 pancakes in your pan. One pancake takes 3 tablespoons of dough. You need to overturn pancakes then you see small bubbles on your pancakes top. When you turn your pancakes upside down bake them shortly. They are ready to be eaten.

DSC_0082
 
šaktinis: SmittenKitchen

Thursday, February 17, 2011

Mėlynių pyragas / Blackberries crumb bars

Labai, labai seniai rašiau, o kaip žinia po tokios pertraukos turi būti ir pasikeitimu, juk tiek laiko praėjo. Tikiuosi patinka naujas blogo stilius, nes man asmeniškai šis žymiai priimtinesnis. Dar nusprendžiau ant fotografijų nerašinėti, vis tiek jos niekam nereikalingos, bei negadinti jų kraštų – tai neprideda jokio grožio :D.

O kai nauja pradžia tai ir recepto reikia šis man asmeniškai labai patiko radau viename blogę, pasirodė labai paprastas, o ir šaldiklis visas perkimštas įvairiausiom uogom, kurias reikia sunaudoti, bent iki vasaros pradžios, juk bus nauju dar skanesnių ir svarbiausia šviežesnių.

Mėlynių gabalėliai:

DSC_0015
Šį pyragą neįtikėtinai paprasta pagaminti, beveik nieko nereikia daryti, užtrunka vos pora minučių. Aišku kepimo laikas ilgokas plius reikia palaukti, kol pyragas atšals, nes jei pjaustysi karšta gausis tikra košė. Aišku pyragas nėra pats idealiausias galėčiau pastebėti kelis minusus. Mėlynės yra šiek tiek per rūgščios, bet tai tikrai nekenkia galima sakyti tai net pagerina pyragą, tikrasis minusas yra tame, kad viršutinis tešlos sluoksnis apskrunda, sukietėja ir jame labai juntamas cukrus, valgant tikrai yra saldoka: )

Bet nepaisant visu minusu pyragą vertinu gerai. 7/10 pagal skoni ir 1/5 pagal sudėtingumą.

Tešlai:
• 1 puodelio cukraus
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 3 puodelių miltų
• 225g. sviesto
• 1 kiaušinio(naudojau L dydį)
• 0,25 a.š. druskos
• 1 citrinos žievelė

Įdarui:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų

Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą(kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardele ant tešlos. Uždėti kita tešlos puse.
Kepti apie 45minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais. SKANAUS!

DSC_0026

That was very long time! As you know after this kind of break always comes changes. I hope you will like my new blog style, because I adore it. Also I decided, no more stupid writing on the pictures, nobody needs it. And also no more white edges, they don’t make any sense :D.

For new beginning you need a new recipe. I found the one in one really nice blog. It was very simple to make. And also it was very useful, because my fridge is full of berries, which I need to use till summer. Because summer will bring new berries, delicious berries.

Blackberries crumb bars:

DSC_0018

This cake is made very simple. You haven’t to do nothing difficult. And preparation takes only few minutes. Of course baking time is long enough plus you need to wait till pie gets cold. Cause if you cut it warm you will get one sweet mush. Believe me you don’t want that. Of course crumb bars have some minuses to. Blackberries is little bit to sour, oh really this isn’t a minus at all. Real minus is that crust on top of the pie is little bit too sweet for me.

Anyway pie is good. The taste is 7/10 and the difficult is 1/5.

Crust:
• 1 cup sugar
• 1 teaspoon baking powder
• 3 cups flour
• 225 g. butter
• 1 egg(I used size L)
• 0,25 teaspoon salt
• 1 lemon zest

Filling:
• 1 lemon juice(use that lemon, which you used for zest)
• 4 cups blackberries(you can use fresh or frozen)
• 0,5 cup sugar
• 4 teaspoon corn flour

Crust: mix sugar, flour, baking powder, salt, lemon zest. then using fork mix in butter and egg. Half of dough put in baking form(other half of dought keep for latter). Your baking form should be 30*25cm.
Filling: mix sugar, corn flour, lemon juice. Then gently mix in blackberries. Put everything on dough which lays in baking form. Then put the next half of dough on the blackberries filling.
Bake in the 190˚C oven for 45minutes.
Let it cold and then cut in small rectangular. BON APETIT!


šaltinis: smittenkitchen