Thursday, August 25, 2011

Spagečiai su Pomidorais

Dažnai yra tokių dienų, kai mes baisiai tingime gaminti, bet paprasti sumuštiniai ar šaldyta pica atrodo per prastai. Juk taip norisi ko nors karšto, skanaus ir maistingo.
Spagečiai su Pomidorus
DSC_0003
Aš tuo atveju visada darau spagečius arba kitus makaronus(mano mėgstamiausi spagečiai) su pomidoru padažu. Būtent šis receptas yra labai paprastas, bet kartu ir labai gardus. Kiekviena karta aš ji vis tobulinu ir bandau atrasti aukso viduriuką tarp gamybos paprastumo ir patiekalo skanumo. Įvertinkit.
Reikės(4 porcijom):
·         260g. spagečių(vienam žmogui reikia 65g. spagečių)
·         1 (400g.)  skardinės kapotų pomidorų be odelės arba 4-5 gerai prinokusių šviežių pomidorų
·         1 svogūno
·         3 skiltelių česnako
·         150g. fetos
·         Bazilikų
·         Druskos
·         Pipirų
·         Raudonųjų paprikų miltelių
·         4 saujų tarkuoto fermentinio sūrio
Pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės verdame spagečius(mano patarimas niekada nesusigundykite pigiaisiais spagečiais, nes jų kokybė yra labai prasta, makaronai sulimpa ir tampa vienu didžiuliu gumulu kurį reikia pjauti peiliu, visada pirkite kokybiškus spagečius ant kurių pakuotės turi būti užrašyta de Gusto ar kažkas panašaus:D).
Taigi į keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, jiem lengvai apskrudus pilame pomidorus, juos kepiname apie 5 minutes, arba tol kol suminkštės ir taps vientisa mase(proceso metu būtina periodiškai maišyti). Tada sudedame pjaustyta feta ir viską gerai sumaišome iki vientisos masės. Sudedame prieskonius.
Makaronai išvirė. Tada nuvarviname nuo ju vandenį, sudedame į lėkštes, uždedame padažo, pabarstome tarkuotu sūriu. Ir skanaujame.
Bent jau aš patiekalą paruošiu per makaronų virimo laika t.y.per 8 minutes. Tikiuosi ir jum taip pavyko :)

No comments:

Post a Comment